Acasă Sanatate Medicii avertizeaza! Evitati leacurile babesti

Medicii avertizeaza! Evitati leacurile babesti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In ultima perioada, tot mai multi pacienti de varsta a treia, majoritatea de la sate, au ajuns la spital din cauza unor complicatii aparute dupa afectiuni minore. Problemele s-au agravat insa cand ranile au fost tratate dupa ureche sau dupa spusele vreunei vecine. Asa se face ca, pentru arsuri, sunt folosite “medicamente” gasite in bucatarie, in baie sau chiar in grajd! “Daca pacientii tineri umbla dupa tratament, batranii o iau cu frunze, cu iaurt, albus, miere. Unul a venit chiar cu balegar pus pe mana pe care suferise o arsura. Nici nu mai ajung sa primeasca tratament, ci direct pe masa de operatie pentru grefe de piele, care se vindeca mai greu, mai urat, cu costuri mult mai mari decat o arsura. Corect tratata, se vindeca frumos”, a declarat dr. Tatiana Trofin, sefa Sectiei de chirurgie plastica si reparatorie de la Spitalul Judetean Botosani, scrie libertatea.

Medicii de la Urgente sa plang si ei ca au vazut chiar si pacienti cu arsuri grave care au preferat sa faca orice numai sa nu mearga la farmacie sau la medic. “Pacientii sau apartinatorii lor folosesc tot felul de metode auzite din popor, incepand de la albus de ou si miere, mergand pana la aplicarea de urina sau materii fecale. Efectele sunt dezastruoase, chiar catastrofale”, a spus Gheorghe Apetroaie, medic la Unitatea de Primiri Urgente.

Mai mult, sunt tot mai dese cazurile in care pacientii isi ignora afectiunile. Asa se face ca, zilele trecute, medicii au tratat o batrana de 81 de ani, care, desi isi scapase pe picioare o oala cu apa oparita, a sperat ca totul va trece de la sine. “Simteam numai furnicaturi si ma ardeau picioarele. Mi-am dat cu alifie, dar nu mi-a trecut”, a povestit bunicuta, care acum are nevoie de grefe de piele.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos