Acasă Sanatate Nu poti pierde in greutate? Supravegheaza cei 5 factori care iti regleaza...

Nu poti pierde in greutate? Supravegheaza cei 5 factori care iti regleaza metabolismul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Este timpul sa fiu mai clar despre ceea ce se intampla cu adevarat atunci cand aveti un metabolism lent. Nu e doar un concept teoretic. Metabolismul este reflectat in sistemele de organe majore, iar aici sunt cei cinci mari jucatori care afecteaza modul in care stocati, ardeti si pierdeti in greutate:

FICATUL

Daca ati fi o masina, ficatul ar fi precum motorul. Este vital si esential pentru a functiona. Peste 600 de functii metabolice cunoscute trec prin ficat si, practic, fiecare nutrient, fiecare hormon, fiecare produs chimic trebuie bio-transformat sau facut activ de catre ficat. Este calul de lucru.

Ficatul creeaza bila, solutia puternica care descompune grasimile, nitritii si nitratii din carnea pe care o mananci. Hormonii sunt secretati de glandele din tot corpul, dar ficatul este cel care descompune hormonii si ii face activi biologici astfel incat sa poata lucra pentru tine.

Acest organ influenteaza echilibrul electrolitic, umflarea, deshidratatea si greutatea apei. Totodata, acesta actioneaza ca un filtru pentru sangele care vine prin tractul digestiv. El converteste nutrientii precum proteinele, grasimile si carbohidratii.

Totodata, ficatul produce carnitina care are grasime si insoteste mitocondriile – mici cuptoare de grasime ale corpului tau – in celulele tale si influenteaza 90% din energia metabolica sau metabolismul tau. Cu cat produci mai multa canitina in ficat cu atat este mai eficient metabolismul.