Acasă Life Horoscop Nici zodiile nu mai sunt ce-au fost odata! Vezi cum s-a modificat...

Nici zodiile nu mai sunt ce-au fost odata! Vezi cum s-a modificat horoscopul si care este adevarata ta zodie!

Horoscopul a fost fixat in urma cu peste 2.000 de ani, cand zodiile corespundeau perfect constelatiilor care apareau in spatele Soarelui, dar in zilele noastre o alta constelatie a aparut in spatele astrului in fiecare luna.

Dar un fenomen astronomic necunoscut in urma cu doua milenii a dus la modificarea corelatiei dintre pozitia Soarelui pe cer si datele prestabilite ale zodiilor, astfel ca, in prezent, zodia in care oamenii cred ca s-au nascut nu este cea indicata de fapt de Soare.

Pentru a intelege zodiacul, trebuie sa putem vedea stelele din spatele Soarelui, potrivit bbc.co.uk. Acestea sunt in mod normal prea slabe ca intensitate pentru a putea fi observate, desi este posibil sa fie vazute, uneori, in timpul unei eclipse totale de Soare.

In acest moment ne aflam in zodia Pestilor, dar pe masura ce Terra orbiteaza Soarele, o alta constelatie apare in spatele astrului in fiecare luna. Astronomii din antichitate au numit acest inel descris de Soare zodiac, care inseamna „cercul animalelor”.

Ideea unei semn zodiacal le apartine vechilor greci, care considerau ca trasaturile de caracter ale unei persoane sunt determinate de constelatia care se afla in spatele Soarelui in ziua nasterii. Astrologii au preluat aceasta idee, dar apoi au inceput problemele, mai ales din punctul de vedere al astronomilor.

Pamantul este afectat de atractia gravitationala a Soarelui si a Lunii, care duce la aparitia unui efect de „clatinare” a planetei in rotatia sa in jurul propriei axe.

Acest efect se numeste precesiune, iar Pamantul se comporta asemeni unui titirez. Daca un astfel de efect este vizibil in cazul unui titirez la fiecare cateva secunde, planetei ii ia circa 26.000 de ani pentru a ca un ciclu de precesiune sa se incheie.

Rezultatul acestui efect al rotatiei Terrei este ca de la momentul stabilirii perioadelor zodiilor, decalajul dintre momentul real in care o constelatie se afla in spatele Soarelui si perioada calendaristica a ajuns sa fie de o luna.

De exemplu, pentru cineva nascut spre sfarstul lunii ianuarie, Soarele ar trebui sa aiba in spate constelatia Varsator, dar de fapt se afla in constelatia Capricornului.

Iata cum s-au modificat zodiile de fapt:

21 ianuarie – 16 februarie – Capricorn
17 februarie – 12 martie – Varsator
13 martie – 18 aprilie – Pesti
19 aprilie – 14 mai – Berbec
15 mai – 21 iunie – Taur
22 iunie – 20 iulie – Gemeni
21 iulie – 10 august – Rac
11 august – 16 septembrie – Leu
17 septembrie – 31 octombrie – Fecioara
1 noiembrie – 23 noiembrie – Balanta
24 noiembrie – 29 noiembrie – Scorpion
30 noiembrie – 18 decembrie – Ophiuchus (Purtatorul de Sarpe)
19 decembrie – 20 ianuarie – Sagetator

Zodiacul astronomic contine de fapt 13 zodii, cele 12 care sunt deja cunoscute plus o a treisprezecea, numita Ophiuchus (Purtatorul de Sarpe). Aceasta zodie a fost exclusa in mod deliberat din zodiacul original, in urma cu mai bine de 2.000 de ani, chiar daca Soarele trece in mod clar prin fata sa, dupa ce trece prin fata constelatiei Scorpionului si inainte de a ajunge in constelatia Sagetatorului. Motivul excluderii nu este cunoscut, dar ar putea fi vorba despre dorinta astrologilor antici de a imparti egal traseul circular al Soarelui, de 360 de grade, intr-un mod placut din punct de vedere matematic, in 12 parti egale, fiecare a 30 de grade.

Totusi, granitele reale care impart constelatiile, asa cum sunt descirse de Uniunea Astronomica Internationala, nu sunt deloc egale. De exemplu, Ophiuchus se afla in spatele Soarelui timp de 19 zile pe an, cu 12 zile mai mult decat vecina sa, constelatia Scorpionului.

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede