Cap Limpede

Stiinta

Minune Dumnezeiasca: Icoana Mantuitorului din Betleem inchide si deschide ochii! VIDEO

O icoana cu Iisus din Biserica Nasterii din Betleem inchide si deschide ochii spre uimirea credinciosilor.

In iunie 2013, icoana a fost filmata de un pelerin ortodox:

„Icoana Mantuitorului este pictata avand ochii inchisi pe stalpul din fata altarului si al locului unde a fost ieslea in care El s-a nascut, din Biserica Nasterii din Betleem. Recomand celor ce nu cred in aceasta minune sa mearga personal sa verifice.

Va spun ca anul acesta este pentru a treia oara cand ajung la Locurile Sfinte si nu am reusit sa vad cu ochii mei faptul ca Mantuitorul deschide ochii, oricat de mult m-am apropiat sau m-am indepartat de icoana. Am reusit sa vad doar mici clipiri, in permanenta Mantuitorul avand ochii inchisi. In timp ce eu filmam cei din jurul meu vedeau icoana avand ochii inchisi, iar eu observam pe camera ochii deschisi. Doamne ajuta!”, a fost comentariul postat de pelerinul care a filmat Icoana Mantuitorului.

Mai exista o icoana a Mantuitorului cu totul si cu totul speciala la Celic Dere. In continuare va prezentam povestea ei.

Icoana Mantuitorului Iisus a fost adusa la Celic Dere de un soldat rus, pe vremea razboiului ruso-turc din anii 1806-1812. Atunci era complet neagra, nu se distingea nimic pe suprafata ei. Dupa zeci de ani, s-a curatat de la sine, dezvelind chipul lui Iisus Hristos.

„Nu se stie din ce cauza, dar icoana era neagra complet. Acel soldat i-a spus parintelui ca atunci cand va vrea Dumnezeu, icoana se va curata. Au trecut multe generatii. Parintele a lasat icoana la maicile din Celic impreuna cu spusele soldatului, iar fiecare maica a transmis la ucenica ei ce se va intampla”, explica maica Irina, ghidul sfantului lacas.

Spusele soldatului s-au adeverit, iar maicutele au fost martorele tacute ale minunii: treptat, pe suprafata neagra a inceput sa apara chipul lui Iisus Hristos. La despartirea de grupul de calugari din care facea parte si parintele rus, ostasul a atentionat: „Prin ea se va savarsi o mare minune”.

Nimeni nu stie se se va intampla in viitor. Un lucru este sigur, insa: tot ceea ce a spus soldatul, s-a adeverit. Aceasta icoana este rara, putine fiind cele in care Mantuitorul apare cu ochii inchisi.

„Nu se simte cand se curata. Nu se stie de cand dateaza. Ca se va curata, se stie de la acel soldat. Dar cand se va termina, nimeni nu stie. Semnul ca cele spuse de soldat sunt reale este ca din nimic a aparut chipul Mantuitorului. Se mai spune ca la sfarsit, cand va fi curatata complet, i se vor deschide ochii”, mai spune maica Irina.

Acum, icoana s-a curatat mai bine de jumatate, de la dreapta spre stanga, chipul lui Iisus fiind luminat pana la pometul stang.

Sursa: stirile.rol.ro

Citeste caplimpede

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-77904").on("click", function(){ $(".com-click-id-77904").show(); $(".disqus-thread-77904").show(); $(".com-but-77904").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});