Rusii se lauda ca armata sa va detine o flota de aeronave care va putea sa transporte 400 de tancuri si munitie, oriunde in lume, in doar 7 ore.

Si nu oricum, ci si cu o viteza hipersonica, ce ar permite Rusiei sa intervina militar oriunde in lume.

Potrivit unui proiect al Comisiei Militar-Industriale de la Moscova, un avion de transport, numit PAK AT, va zbura la viteze supersonice (pana la 2.000 km/h) si va putea transporta o greutate impresionanta de pana la 200 de tone.

Mai mult, scrie Russia Today, aparatul de zbor cu un design futurist va avea o autonomie de zbor de 7.000 de kilometri.

Asta inseamna ca, intr-un deceniu, “Comandamentul Central al Rusiei va fi capabil sa plaseze o armata gata de lupta oriunde in lume”, a declarat o sursa din armata pentru publicatia citata.

Una dintre principalele sarcini ale noii PAK AT este de a transporta tancuri, rachete grele si alte asemenea echipamente militare.

Cargoboturile PAK AT vor fi create pe mai multe niveluri, vor avea incarcatoare automate de marfa si vor avea capacitatea de a parasuta militari sau echipament militar pe orice teren.

O flota de cateva zeci de PAK TA ar putea transporta 400 de tancuri sau 900 de vehicule blindate usoare, cum ar fi vehiculele amfibie Sprut-SD.

“Cu o astfel de retea de baze militare aeroportuare in Orientul Mijlociu, America Latina sau Asia de Est, este evident faptul ca Rusia se pregateste de o confruntare militara de proportii, la nivel transcontinental“, au declarat specialisti citati de Expert Online.

Un singur avion se poate compara cu PAK TA. Este vorba tot de o aeronava ruseasca – Antonov An-225 Mriya – cu o capacitate de pana la 250 de tone, insa acest gigant a fost construit special pentru programul spatial sovietic Buran.

Sursa: ziare.com

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.