Rusia scoate la inaintare arma nucleara! Statele Unite se pregatesc de razboi! – Cap Limpede

Rusia scoate la inaintare arma nucleara! Statele Unite se pregatesc de razboi!

Seful Statului Major American Interarme, generalul Martin Dempsey a declarat ca Statele Unite sunt in alerta dupa ce au aflat de mobilizarea de arme nucleare din Crimeea.

„Ma ingrijoreaza mult” o eventuala mobilizare de arme nucleare in Crimeea, a declarat generalul Dempsey in cadrul unei audieri in Camera Reprezentantilor.

„Unele demersuri ale Rusiei dau impresia de provocare”, a adaugat el.

Potrivit unor informatii difuzate anterior, Rusia ar putea desfasura, in cadrul unor exercitii inopinate in Crimeea, bombardiere strategice Tupolev de tip Tu-22M3 (Backfire C potrivit clasificarii NATO), capabile sa transporte arme nucleare. In pofida acestor informatii, Moscova nu si-a anuntat intentia de a desfasura ogive nucleare in peninsula de la Marea Neagra.

Click pe aceeasi tema:  Alerta de la cel mai inalt nivel! O noua organizatie jihadista ar putea lua locul Statului Islamic!

Rusia a denuntat in repetate randuri intensificarea fara precedent a activitatilor NATO in apropierea frontierelor sale. In schimb, Statele Unite acuza Rusia ca si-a intensificat zborurile bombardierelor strategice.

Presedintele rus Vladimir Putin, care a reaparut luni in public dupa zece zile de absenta misterioasa, a ordonat fortelor armate rusesti sa efectueze multiple exercitii si manevre de razboi.

Exercitiile rusesti prevad stationarea unor sisteme de rachete de tip Iskander in Kaliningard si mobilizarea unor bombardiere nucleare strategice de tip Tu-22M3 in Peninsula ucraineana Crimeea, anexata de Moscova anul trecut, pe care Rusia le-a confiscat Ucrainei in urma cu un an.

Click pe aceeasi tema:  Trump se joaca cu focul la granitele Romaniei! Ultima provocare pe care o face Rusiei!

Sursa: antena3.ro

Citeste caplimpede

spre