Amenintarea directa a Americii catre Rusia: Vom deschide focul! – Cap Limpede

Amenintarea directa a Americii catre Rusia: Vom deschide focul!

America va deschide focul daca Rusia va incalca prevederile Tratatului fortelor nucleare intermediare (INF), au anuntat marti seful Statului Major Interarme, generalul Martin Dempsey, si secretarul american al Apararii, Ashton Carter.

Exprimandu-se in fata Comisiei pentru Aparare din Senatul american, Ashton Carter a dat asigurari ca Statele Unite „pot si vor reactiona” in cazul incalcarii Tratatului INF de catre partea rusa.

Potrivit lui Martin Dempsey, un eventual raspuns al Statelor Unite se va incadra in „prevederile Tratatului INF”.

Click pe aceeasi tema:  Profetia lui Nostradamus pentru anul 2017 care ne da fiori! Rusia va cuceri Romania pe care o va ruina pana la temelie!

Washingtonul ia in calcul trei optiuni, a precizat secretarul american al Apararii.

In cazul in care Statele Unite si aliatii sai vor fi amenintati de rachete de croaziera rusesti cu raza medie de actiune, Washingtonul va recurge la apararea activa. De asemenea, Statele Unite ar putea lua contramasuri pentru a preveni folosirea unor astfel de arme, ceea ce ar insemna, potrivit lui Carter, „o confruntare militara deschisa”. A treia optiune ar fi renuntarea la tratat.

Acordul Fortelor Nucleare Intermediare, semnat de Statele Unite si Uniunea Sovietica in 1987 si intrat in vigoare pe 1 iunie 1988, obliga ambele parti sa distruga toate rachetele balistice si de croaziera cu raze de actiune cuprinse intre 500 si 5.500 de kilometri.

Click pe aceeasi tema:  Alerta de la cel mai inalt nivel! O noua organizatie jihadista ar putea lua locul Statului Islamic!

Sursa: antena3.ro

Citeste caplimpede

spre