Acasă Sanatate Melodia care te scapa de griji si panica! Cantecul care reduce anxietatea...

Melodia care te scapa de griji si panica! Cantecul care reduce anxietatea cu 65%!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii de la Mindlab International din Marea Britanie au fost curiosi sa afle ce tip de muzica induce cea mai profunda stare de relaxare. Studiul desfasurat de ei le-a cerut participantilor sa rezolve probleme de perspicacitate dificile – care declanseaza automat un anumit grad de stres – in timp ce erau conectati la senzori. Pe timpul experimentului, participantii au ascultat cantece din diverse genuri muzicale, iar cercetatorii au masurat pentru fiecare subiect in parte activitatea cerebrala, pulsul cardiac, tensiunea arteriala si ritmul de respiratie.

La finalul experimentului, cercetatorii au descoperit ca un anumit cantec – „Weightless” (Imponderabil) – a avut ca efect reducerea cu 65 la suta a anxietatii generalizate resimtite de participanti, o performanta uluitoare, si o reducere cu 35 la suta a activitatii fiziologice in stare de repaos.

Cel mai interesant este ca melodia castigatoare a fost creata special in scopul inducerii acestei stari de relaxare profunda. Cantecul a fost compus de muzicienii de la Marconi Union, iar armonia, ritmul si liniile de bas au fost aranjate cu grija impreuna cu o echipa de sonoterapeuti pentru obtinerea unui efect pronuntat de incetinire a pulsului, de coborare a tensiunii arteriale si de scadere a nivelurilor de cortizol.

Aceasta mostra de muzica anti-stres s-a dovedit de fapt intr-atat de eficienta incat le-a indus chiar somnolenta multora dintre femeilor care au participat la studiu. Din acest motiv, cercetatorul principal, dr. David Lewis-Hodgson, a emis un avertisment prin care le cere ascultatorilor sa nu ruleze melodia atunci cand se afla la volan.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos