Acasă Sanatate Melodia care te scapa de griji si panica! Cantecul care reduce anxietatea...

Melodia care te scapa de griji si panica! Cantecul care reduce anxietatea cu 65%!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Anxietatea – acel sentiment de teama, grija si panica – nu este nicidecum un produs al societatii moderne. Hipocrat consemna aceasta manifestare psihiatrica in cronicile sale medicale in secolul al patrulea i.e.n. La fel si Søren Kierkegaard pe la 1860, iar Sigmund Freud a studiat amanuntit aceasta tulburare in anul 1926. In lumea moderna, totusi, sindroamele anxioase au capatat o amploare mult mai mare si par sa se fi si accentuat. In prezent, chiar si adolescentii sufera de anxietate…

Tratamentul clasic (si cel mai profitabil) pentru anxietate consta in administrarea de medicamente farmaceutice. Terapia cognitiva este si ea foarte in voga astazi. Adeptii medicinei holiste inclina mai ales catre exercitii de meditatie si de yoga, masaje terapeutice si alte tehnici de relaxare, printre care si terapia prin muzica. Eficienta celei din urma era, pana nu demult, pusa la indoiala de avizati, dar acum lucrurile stau cu totul altfel.

Neurocercetatorii din Marea Britanie au constatat cu stupoare ca ascultarea unui cantec „special” are ca rezultat o reducere cu 65 la suta a anxietatii generalizate!

Anxietatea si generatia tanara

Un studiu din 2013 a descoperit ca 57 dintre studentele universitare din SUA au raportat episoade de „anxietate coplesitoare.” Iar in Marea Britanie, asociatia caritabila YouthNet a descoperit ca o treime din femeile tinere – si unul din zece barbati tineri – sufera de atacuri de panica.

Marjorie Wallace, director executiv al asociatiei caritabile Sane, identifica generatia Y (persoanele nascute in perioada 1980 – 1990) cu era deznadejdii. „Procesul de maturizare a fost mereu problematic si dificil de-a lungul istoriei, dar parca niciodata nu a generat atat de multa disperare si deznadejde ca acum…”, a declarat Wallace.

Iata ce scrie Rachel Dove in articolul stiintific Anxiety: the epidemic sweeping through Generation Y – Anxietatea: epidemia care face ravagii in randul Generatiei Y:

„Oare ce se intampla de fapt?

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos