Acasă World Cea mai emotionanta scrisoare de dragoste! Nu-mi voi aminti chipul, dar o...

Cea mai emotionanta scrisoare de dragoste! Nu-mi voi aminti chipul, dar o sa stiu ca esti tu atunci cand iti voi auzi rasul! Video

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un om cu o statura impresionanta de aproape 2 metri si 110 kilograme plange ca un copil. Tocmai ce iesise din cabinetul medicului neurolog. Asa cum se intampla in lumea de dincolo de Atlantic, specialistii sunt neiertatori atunci cand vine vorba de verdicte. „Ben, nu te voi minti. Ai niste probleme. Creierul ti-a fost afectat. Memoria incepe sa te lase. Sfatul meu e sa te lasi!”. Cuvintele ii lovesc si acum timpanul chiar daca a parasit salonul de cateva minute, iar lacrimile nu-i dau pace. Tocmai el. Ben Utecht, fostul star de la Indianapolis Colts si omul in care antrenorii si finantatorii lui Cincinnati Bengals isi puneau mari sperante dupa ce-l adusesera cu un an mai devreme.

Ben este un jucator de fotbal american, iar problemele medicale si le descoperise in 2009 in urma unei contuzii suferite in meciul din saptamana precedenta. Nu era Alzheimer, dar era ceva care-l obliga sa renunte rapid si definitiv la marea lui pasiune pentru ca loviturile repetate primite in cariera sa ii afectase „calculatorul”.

Acasa il asteptau sotia si fetita lor Elleora Grace, ce tocmai venise pe lume. Ca un facut, sotia sa avea vesti bune si fara sa banuiasca ce urma sa-i spuna Ben, i-a sarit in brate si a strigat: „Sunt gravida din nou. O sa mai avem un copil”. Atunci uriasul a izbucnit in plans si i s-a destainuit sotiei: „Am probleme, Karyn. O sa-mi pierd memoria!”. Ceea ce trebuia sa fie una dintre cele mai frumoase zile din existenta familie Utecht s-a transformat intr-un cosmar.

Au urmat investigatii medicale amanuntite, tratamente. in tot acest timp, Karyn a dat nastere unor gemene superbe, iar Ben avea, in sfarsit, un motiv de bucurie. Doar ca problemele medicale se acutizau, asa ca a luat o decizie care avea sa-i transforme viata sa si a multor oameni de pe intreaga planeta. Ben a inceput sa le scrie scrisori sotiei si fiicelor sale. Mii de randuri in care isi explica trairile, spaima, bucuria, dorinta de a fi totul ca inainte, scrie A1.

Asa s-a nascut „Counting the Days While My Mind Slips Away” sau „Numarand zilele in timp ce amintirile imi dispar”. O carte motivationala de exceptie, in care Ben isi povesteste drama si mai ales dorinta de a trai si de a fi alaturi de sotia si fiicele sale iubite si care este, in primul rand, un ghid printre propriile amintiri.

La finalul volumului, Ben scrie una dintre cele mai sfasietoare scrisori de dragoste care au vazut lumina tiparului si pe care fostul fotbalist de la Indianapolis a transformat-o intr-o melodie absolut ravasitoare pe care a interpretat-o in 2014.

„You Will Always Be My Girls” este considerata una dintre cele mai emotionante declaratii de dragoste pusa pe note muzicale si o piesa motivationala fara egal.

La opt ani de la depistarea problemelor medicale, Ben Utecht continua sa uite, dar continua sa traiasca si sa fie purtator de cuvant al Fundatiei American Brain si al Academiei americane de neurologie, atragand atentia asupra comotiilor cerebrale sau a altor probleme ale creierului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos