Acasă Stirile zilei Social Masina noua pentru Klaus Iohannis! Vezi ce monstru de 450 de cai...

Masina noua pentru Klaus Iohannis! Vezi ce monstru de 450 de cai va achizitiona SPP-ul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Serviciul de Protectie si Paza va achizitiona un automobil Mercedes nou, in valoare de circa 80.000 de euro, pentru transportul presedintelui Iohannis.

Anuntul publicat de SPP pe internet nu mentioneaza ce om politic va beneficia de acest automobil. Tinand insa cont ca e vorba de o singura masina, care va avea suporti pentru steag pe partile laterale, se poate deduce ca limuzina va fi atribuita presedintelui Iohannis.

Achizitia s-a realizat printr-o licitatie publica la care au trimis oferte trei firme auto: Automobile Bavaria (reprezentant BMW), Mercedes Benz Romania si Nurvil Ramnicu Valcea (reprezentant Volkswagen – Audi – Seat).

Mercedes a castigat in fata lui Audi si BMW

Criteriul de atribuire a licitatiei a fost „pretul cel mai scazut”. Pe acest criteriu, a castigat compania Mercedes Benz, care a oferit o masina in valoare de 319.528 lei fara TVA.

Potrivit anuntului postat de SPP pe internet, noua masina este un „autoturism de oras destinat transportului demnitarilor”. Automobilul este o limuzina din clasa premium, cu tractiune integrala.

Potrivit caietului de sarcini, motorul, pe benzina, ofera o putere de cel putin 450 CP. Masina realizeaza o acceleratie de la 0 la 100 km/h in cel mult 4,8 secunde. Cutia de viteze este automata.

Scaune spate cu functie de masaj

Impreuna cu datele pur tehnice, caietul de sarcini publicat pe internet da si informatii despre confortul interior al masinii. De exemplu, limuzina va avea „scaune spate incalzite, ventilate cu functie masaj”.

Mai greu de inteles pare insa cerinta ca noua limuzina sa aiba „tablou de bord cu finisare in piele” si „volan multifunctional imbracat in piele cu insertie de lemn fin”. Dupa cum se stie, masinile demnitarilor sunt conduse de cadre militare ale SPP, iar un sofer profesionist, care este si militar SPP, poate sa manevreze si un volan obisnuit, fara insertii de lemn fin.

Tot pentru confort, automobilul prezidential va avea suspensie pneumatica adaptiva pe puntea din spate.

Noua masina mai are in interior televizor, sistem de sonorizare profesional HI-FI, cutie frigorifica si suporturi de pahare (atat in spate, cat si in fata).

Licitatia a fost atribuita la data de 18 martie. Conform conditiilor impuse de SPP, noua masina trebuie sa fie livrata de compania Mercedes pana la data de 19 iunie 2015.

Sursa: romanialibera.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos