Acasă Sanatate Pilula bunatatii este finalizata! Te transforma pe loc intr-un bun samaritean!

Pilula bunatatii este finalizata! Te transforma pe loc intr-un bun samaritean!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii din California au realizat o pilula a bunatatii, o pastila ce poate creste nivelul de empatie si aparitia generozitatii la persoanele care il utilizeaza.

Ar putea un simplu medicament sa transforme o persoana egoista si individualista intr-un bun samaritean, preocupat de binele aproapelui? Echipa de savanti sustine ca tolcapon, o pastila folosita deja in tratarea maladiei Parkinson, ar putea, de asemenea, sa provoace aparitia unor sentimente de compasiune si gentilete. Acest medicament ar actiona asupra cortexului prefrontal, zona din creier responsabila, printre altele, cu „cognitia sociala”, adica felul in care stabilim raporturile cu semenii, felul in care ne gandim la alti oameni.

Pe parcursul testelor, subiectii au primit fie un medicament placebo, fie o pastila de tolcapon, fiind apoi invitati sa participe la un joc simplu care consta in impartirea unei sume de bani intre ei si o persoana necunoscuta. S-a constatat ca subiectii care au primit tolcapon au recurs la o impartire mai echitabila a sumei decat cei care primisera medicamentul placebo.

Cercetatorii au concluzionat ca pastila de tolcapon a crescut nivelul dopaminei in cortexul prefrontal, influentand direct comportamentul social al subiectilor, ipoteza destul de inspaimantatoare pentru ca ridica semne de intrebare asupra notiunii de liber arbitru si chiar asupra naturii personalitatii noastre.

”Gandim adesea ca simtul echitatii este o caracteristica stabila a caracterului nostru. Cercetarea noastra nu respinge acest lucru, ci demonstreaza ca acest element al personalitatii poate fi afectat prin manipularea unor procese neurochimice specifice”, a precizat unul dintre initiatorii acestui studiu, dr Ming Hsu, de la Universitatea din California.

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos