Acasă Sanatate Iei aceasta PASTILA la orice durere! Ce se intampla in corpul tau...

Iei aceasta PASTILA la orice durere! Ce se intampla in corpul tau pe termen lung este ceva de neimaginat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii au descoperit despre ibuprofen ca ar putea contribui la mentinerea sanatatii si la prelungirea vietii pe termen lung.

Cercetatorii au utilizat ibuprofenul pe drojdia folosita in brutarie care dezvolta culturi de microorganisme folosite in cercetare.

„Am constatat o prelungire a vietii acestor organisme”, a explicat Michael Polymenis, biochimist la Universitatea Texas A and M si principal autor al studiului, publicat joi de revista stiintifica americana Public Library of Science-Genetics.

„Am facut acelasi experiment pe viermi si musculite drosofila si am observat o prelungire a vietii acestora, in paralel cu mentinerea sanatatii o perioada mai lunga de timp”, a spus el.

Administrat in doze comparabile recomandate oamenilor, ibuprofenul prelungeste viata acestor microorganisme, viermi si musculite de otet cu aproximativ 15% — echivalentul la oameni a circa zece ani, cu o stare buna de sanatate, a precizat Michael Polymenis.

Cercetatorul american a precizat ca ibuprofenul actioneaza asupra capacitatii celulelor de a asimila triptofanul, un aminoacid care formeaza proteinele si care este esential pentru dezvoltarea oamenilor si care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie.

„Nu intelegem inca prea bine acest mecanism, dar merita sa facem mai multe cercetari”, a precizat Michael Polymenis care a lucrat si la Buck Institute for Research on Aging din Novato (California).

Sursa: antena3.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos