Acasă Stirile zilei Masca de dormit care îti permite să ai control în vis

Masca de dormit care îti permite să ai control în vis

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doi oameni de știință din New York au creat masca de dormit, Remee, cu ajutorul căreia oamenii pot să aibă vise lucide, pe care să le poata controla.

Duncan Frazier și Steve McGuigan, fondatorii companiei Bitbanger Labs au inventat o mască care să le permită oamenilor să își controleze visele

Pentru a obține 35.000 de dolari, banii necesari realizării acestui proiect, cei doi prieteni au cerut ajutor pe site-ul destinat în mod special straâgerii de fonduri Kickstarter. Pâna în prezent peste 6500 de persoane sunt dispuse să dea 572.891 de dolari pentru a finanța proiectul Remee.

Masca dispune de șase LED-uri roșii atașate pe parte interioară. Acestea sunt prea slabe pentru a-l trezi pe cel care visează, dar suficient de vizibile pentru a fi înregistrate de creier. Luminile pot fi programate pentru a produce o secvență dorită de utilizator.

Stagiile somnului sunt împărțite în doua mari categorii: non-REM (fază a somnului în care persoana care doarme nu viseză) și REM (etapa a somnului caracterizată prin mișcări oculare rapide sub pleoapele închise). Visele apar doar in faza REM.

Remee este capabila sa observe stagiile REM și să „patrundă” în vis cu ajutorul celor șase LED-uri.

Ideea functionării acestei măști este simplă: în timp ce o persoana visează, aceasta observă mai multe lumini roșii care se aprind intermitent în depărtare și care îi semnalizează că se află într-un vis.

Odata conștientizat acest lucru, persoana poate alege să facă absolut orice își dorește, fie că decide să meargă într-o scurtă vacanță în Antarctica sau o călătorie în timp.

În loc să încarce masca cu butoane și comenzi, inventatorii au creau un site, numit sleepwithremee.com, unde utilizatorii pot regla setările, de exemplu când vor ca secvența cu lumini să înceapă sau când să se repete. Intensitatea luminii poate fi, de asemnenea, reglată.

În ceea ce privește siguranța și posibilele riscuri medicale la care pot fi supuși utilizatorii, McGuigan a declarat că nu a primit nicio sesizare despre vreo problemă asociată cu masca, informează Daily Mail.

Cei doi inventatori au început să lucreze la mască în luna februarie după ce au citit studii axate pe vise lucide, care au fost efectuate la Universitatea Stanford în 1980.

Masca Remee este disponibilă în cinci culori și poate fi achizitionată în schimbul a 95 de dolari bucata.