Acasă Stirile zilei Justitia Maricel Pacuraru, Mircea Amaritei si Sorin Barbu sunt urmariti penal in dosarul...

Maricel Pacuraru, Mircea Amaritei si Sorin Barbu sunt urmariti penal in dosarul legat de Realitatea Media!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Maricel Pacuraru, Mirel Mircea Amaritei si Sorin Ionut Barbu sunt urmariti penal in dosarul insolventei Realitatea Media, fiind acuzati ca au antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea, potrivit mediafax.ro.

Procurorii anticoruptie le-au adus la cunostinta celor trei acuzatiile din acest dosar, in care au mai fost puse sub invinuire alte noua persoane, printre care fratele si o apropiata a lui Elan Schwartzenberg.

„Din probele administrate pana in prezent s-a stabilit ca cei trei invinuiti, in cadrul procedurii insolventei SC Realitatea Media, au derulat actiuni infractionale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectiva”, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

La instrumentarea acestui dosar procurorii au fost sprijiniti de politisti de la Directia de Investigatii Criminale din Politia Romana si de jandarmi de la Brigada Specializata de Interventii, a precizat DNA.

Omul de afaceri Maricel Pacuraru a fost dus luni seara la DNA, impreuna cu mai multe persoane care ar fi vizate in dosarul privind Realitatea Media, in urma perchezitiilor facute inclusiv la imobile detinute de acesta.

Avocatul Aurel Ciobanu a declarat, la iesirea de la DNA, ca Maricel Pacuraru nu are nicio legatura cu Codrut Marta si ca va organiza, probabil, o conferinta de presa in care va da detalii.

Noua persoane, printre care Fabian Schwartzenberg si Monica Hoffman – fratele si o apropiata a lui Elan Schwartzenberg -, sunt urmarite penal pentru infractiuni ce au avut ca scop influentarea deciziilor privind SC Realitatea Media SA si preluarea acesteia, potrivit DNA.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a precizat, intr-un comunicat remis luni seara, ca s-a inceput urmarirea penala fata de Fabian Schwartzenberg, Daniela Madi Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vilsan, Tamara Batrinache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe si Carmen Stancescu, referitor la „implicarea acestora in fapte care se circumscriu infractiunilor de spalarea banilor, complicitate la inselaciune, bancruta frauduloasa, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicitatii, a participatiei improprii sau a tentativei, fals in inscrisuri sub semnatura privata”.

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale a rezultat faptul ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in 2011 si 2012, invinuitii, aparent actionari majoritari sau actionari minoritari, au derulat actiuni infractionale pentru influentarea deciziilor in cadrul procedurii insolventei, in mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, in scopul influentarii deciziilor referitoare la SC Realitatea Media SA si preluarii controlului asupra acesteia, sustin anchetatorii.

„Scopul urmarit de fiecare dintre invinuitii din cauza a fost asigurarea controlului asupra deciziilor luate in cursul procedurii insolventei, astfel incat sa inscrie o suma cat mai mare in tabelul creantelor care determina schimbarea componentei Comitetului Creditorilor al societatii aflate in insolventa si a numarului de membri”, a aratat DNA.

Potrivit procurorilor anticoruptie, din probele administrate in cauza a rezultat ca acestia au actionat pe doua paliere.

Astfel, pe un palier, „demersurile infractionale au fost derulate de un invinuit care, desi avea doar calitatea de persoana interpusa, s-a erijat in patron si a solicitat intrarea in insolventa. Apoi, folosindu-se de persoane juridice ori fizice interpuse, s-a erijat in creditor al SC Realitatea Media SA si, sub pretextul finantarii acesteia, prin marirea succesiva a creantei ( prin inscrieri de contracte de cesiune ori facturi fictive in contabilitate) a urmarit sa se inscrie in tabelul definitiv al creantelor cu 52% din totalul creantelor si a urmarit instrainarea marcilor Realitatea Media”, sustine DNA.

Potrivit probelor administrate, suma initiala de cinci milioane de euro folosita pentru creditarea SC Realitatea Media SA provenea din evaziune fiscala sau din contracte fictive de imprumut, precizeaza sursa citata.

„Pe un alt palier, demersurile infractionale au fost derulate si de alte persoane – actionari minoritari – care, in complicitate cu persoane fizice si persoane juridice, au falsificat, prin antedatare, contracte de cesiune, iar prin interpusi, au inregistrat modificari fictive ale structurii actionariatului pe care le-au depus la Oficiul Registrului Comertului. Faptele au fost desfasurate in acelasi scop al obtinerii unor foloase banesti”, au mai aratat anchetatorii.