Acasă Politic Ludovic Orban, despre ministrii cu aviz negativ: Sub nicio forma nu vor...

Ludovic Orban, despre ministrii cu aviz negativ: Sub nicio forma nu vor fi schimbati!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul interimar, Ludovic Orban a declarat, luni, ca ministrii Guvernului Citu care nu au primit aviz pozitiv la audierile din comisiile parlamentare, nu vor fi schimbati ”sub nicio forma”.

Presedintele PNL, premierul interimar Ludovic Orban, a afirmat, luni, ca „sub nicio forma” ministrii Cabinetului Citu care au primit aviz negativ in comisiile parlamentare nu vor fi schimbati din Guvern.

El a fost intrebat daca se ia in calcul schimbarea ministrilor din Guvernul Citu care au primit aviz negativ in comisiile parlamentare, in contextul in care acest lucru a fost solicitat de presedintii celor doua Camere ale Parlamentului.

„Sub nicio forma. Ministrii Guvernului pe care il conduc si ministrii care sunt propusi de premierul desemnat Florin Citu sunt ministri seriosi, ministri competenti, care si-au facut datoria si a caror evaluare nu poate fi facuta de majoritatile PSD din comisii care dau voturi dupa ordinul de la partid si nu dupa evaluarea obiectiva a competentelor si calitatilor”, a spus Orban.

El a reiterat ca PNL va actiona in respect fata de Constitutie si deciziile CCR, fara a preciza exact cum vor vota parlamentarii liberali.

„Incercam sa convingem parlamentarii pentru a forma o majoritate, urmand sa vedem care va fi situatia in Parlament. PNL va vota in conformitate cu prevederile constitutionale si cu prevederile Regulamentului Camerelor reunite”, a spus Orban.

El a sustinut ca fiecare ministru si-a facut datoria.

„Ministrii sunt la post, ministerele sunt conduse, autoritatile administratiei centrale isi fac datoria fata de cetateni. Faptul ca guvernul nostru nu mai are deplina capacitate de exercitiu nu se datoreaza PNL, ci se datoreaza PSD, UDMR si Pro Romania, care au votat motiunea de cenzura de frica democratiei, de frica alegerii primarilor in doua tururi”, a aratat Ludovic Orban.

Presedintii Camerei Deputatilor si Senatului i-au solicitat luni premierului desemnat, Florin Citu, sa-i retraga pe ministrii propusi care au primit aviz negativ la audierile din comisiile de specialitate.

Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, intrunite luni in sedinta comuna, au examinat avizele elaborate de comisiile parlamentare permanente de specialitate in urma audierii candidatilor propusi la functiile de ministru de prim-ministrul desemnat, Florin Citu.

„Avand in vedere faptul ca 7 dintre candidatii la functia de ministru au primit aviz negativ, Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au stabilit sa va solicite sa nominalizati alte persoane pentru functia de ministru in locul candidatilor de ministru care au primit avize negative la audierile in fata comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Cu atat mai mult, in contextul actual al evolutiei raspandirii coronavirusului (COVID – 19) aveti obligatia fata de romani sa desemnati un ministru al sanatatii care sa lucreze 24 de ore din 24 in interesul populatiei si nu in interesul firmelor private, asa cum a demonstrat pana acum”, se arata in solicitarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.

Ei isi exprima speranta ca premierul desemnat va da curs solicitarii.

Ministrii propusi au fost audiati saptamana trecuta in comisiile parlamentare de specialitate, noua dintre ei primind aviz pozitiv, ceilalti sapte fiind avizati negativ de deputati si senatori. Avizul comisiilor este consultativ, informeaza agerpres.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentIn cat timp vom avea un vaccin impotriva coronavirusului. Raspunsul oamenilor de stiinta din Israel ne da sperante
Articolul următorNew York Post, despre isteria creata de virusul chinezesc: Coronavirusul va atinge punctul culminant si va incepe sa scada mai curand decat credeti!