Acasă Sanatate Legende si superstitii despre ingrijirea parului ! Vezi cum regenereaza parul laptisorul...

Legende si superstitii despre ingrijirea parului ! Vezi cum regenereaza parul laptisorul de matca!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fara indoiala, parul este unul din elementele esentiale ale imaginii pe care o avem si modul in care acesta arata le poate releva celorlalti o parte a personalitatii noastre. Se spune despre par ca ar concentra toate virtutile purtatorului sau, reflectand starea sa sufleteasca si caracterul.

Parul in legende si superstitii

De-a lungul timpului, parul a fost considerat un simbol al seductiei, al puterii si al vitalitatii. Fetele si femeile purtau mereu, cu mandrie, parul lung, insa impletit in cozi lungi, bine ingrijite.

Asa cum era de asteptat, despre par exista multe legende, iar el face si obiectul a numeroase superstitii.

O legenda spune ca Berenice, sotia regelui Ptolemaeus al III-lea Euergetes, le-a promis zeilor ca-si va taia lungul sau par, pentru care era admirata si invidiata de o lume intreaga, daca sotul ei se va intoarce victorios dintr-o periculoasa campanie militara din Siria. Zeii au tinut cu Ptolemaeus, iar ea s-a tinut de cuvant, si-a taiat pletele si le-a oferit in dar zeilor, lasandu-le in templu. Impresionati, zeii au aruncat parul pe cer, transformandu-l intr-o noua constelatie – Coma Berenices.

Despre femei se spune ca este bine sa isi acopere capetele atunci cand intra in biserica, iar aceasta credinta isi are originile in vechime, cand se credea ca ingerii prezenti in timpul slujbelor ar putea fi sedusi de frumusetea femeilor pamantene. In anumite parti din Germania, nu i se taie parul copilului inainte de a implini un an, ca sa nu i se taie norocul. Aceasta traditie e intalnita si prin multe locuri din tara noastra, unde prima taiere a parului la copii are loc dupa varsta de un an. In bisericile ortodoxe, la Taina Botezului, preotul taie cateva fire din parul micutului, in forma de cruce.

 

Parul si ingrijirea lui

Dincolo de legende si supersitii, parul este un element de baza al imaginii noastre. Daca parul este ingrijit, sanatos si frumos, atunci imaginea noastra este una favorabila. Este insa destul de greu sa ne mentinem parul sanatos si frumos, din cauza multitudinii de factori nocivi. Fie ca vorbim de poluarea exterioara, de alimentatia nesanatoasa sau de unele produse de ingrijire si cosmetice destul de agresive, parul nostru are de suferit. Nu e de mirare ca din ce in ce mai multe persoane se plang de caderea parului sau de faptul ca acesta isi pierde din stralucire. Pe langa abordarea unui stil de viata sanatos, este esential sa identificam acele produse naturale cu care ne putem salva parul si ii putem reda sanatatea, iar laptisorul de matca pur este unul dintre remediile naturale care face, intr-adevar, minuni. Cu o compozitie bogata in substante hranitoare, laptisorul de matca pur ApiLand remediaza problemele pe care le are atat firul de par, cat si scalpul, fara sa declanseze efecte secundare. In acelasi timp, laptisorul de matca pur are o puternica actiune de regenerare celulara, actionand asupra sanatatii scalpului, dar si a firului de par. Mastile cu laptisor de matca pur sunt revitalizante si hranitoare. Desi laptisorul de matca poate fi folosit extern, in masti pentru par, pentru efecte maxime, este bine sa se urmeze si o cura interna cu laptisor de matca pur, care presupune administrarea a cate unui gram, in fiecare dimineata, sublingual. Sa nu uitam ca simplele cure cu laptisor de matca pur ApiLand imbunatatesc si calitatea firului de par, pe langa multe alte beneficii pe care le aduc organismului.

 

Retete pentru sanatatea si stralucirea parului

Iata cateva retete de masti pentru par, cu laptisor de matca pur:

1.     Reteta pentru cresterea si regenerarea naturala a parului. Aveti nevoie de: 1 lingurita de ulei de ricin, 1-2 galbenusuri proaspete, 2 g laptisor de matca pur. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol si se aplica pe parul proaspat spalat si bine sters. Se acopera capul cu un prosop si se lasa sa actioneze timp de 30-60 minute, dupa care se degreseaza cu sampon si se clateste bine. Se poate face aceasta masca de trei pe saptamana.

2.     Remediu impotriva caderii parului. Aveti nevoie de: 1-2 galbenusuri, 2 linguri tinctura de urzica, 4 linguri de apa, 2 g laptisor de marca pur. Se foloseste de doua ori pe saptamana prin masarea scalpului cu miscari circulare si frictionarea radacinii firelor de par, timp de 3-5 minute.

3.      Remediu antimatreata. Aveti nevoie de: 500 g praf de cedru, 1-2 galbenusuri, 1 lingurita suc de lamaie, 2 g laptisor de matca pur. Se amesteca toate ingredientele. Se aplica de la radacini, se lasa sa actioneze 15 minute, iar apoi se samponeaza, se clateste si nu se usuca cu foehnul. Se repeta procesul de 3 ori pe luna.

4.     Remediu pentru parul gras. Aveti nevoie de: 1 lingurita coaja de lamaie, 2 g laptisor de matca pur, 1 lingurita menta. Se face o infuzie din 500 ml apa, coaja de lamaie si menta, iar dupa ce se raceste se adauga laptisorul de matca pur. Se aplica de la radacina pe toata lungimea firului de par, se lasa sa actioneze 5-10 minute, iar apoi se clateste cu apa calduta. Se poate utliza de 2-3 ori pe saptamana.

5.     Remediu pentru parul uscat. Aveti nevoie de: 2 linguri smantana, 1 lingurita ulei de germeni de grau, 1 lingura suc de lamaie, 2 g de laptisor de matca pur. Se omogenizeaza ingredientele, apoi se intind pe parul umed, dupa spalare. Se acopera cu o casca de baie si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Apoi se clateste. Se utilizeaza o data pe saptamana.

 

Mai multe despre beneficiile laptisorului de matca si ale produsele apicole, in general, puteti afla accesand www.apiland.ro sau de la numarul de telefon 0371.78.00.78.