Acasă World Grasimile trans au fost interzise in SUA! Noi cand interzicem margarina?

Grasimile trans au fost interzise in SUA! Noi cand interzicem margarina?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Alimentatia proasta si ieftina este, de asemenea, apanajul unui stat corupt in care un sistem afecteaza pe altul. De acest lucru si-au dat seama de mult tarile Occidentale iar acum si americanii au luat decizia drastica de a interzice grasimile trans din alimente pentru a nu-si imbolnavi poporul. Pentru ca grasimile inseamna mai multi bolnavi, iar mai multi bolnavi inseamna o povara pentru bugetul sanatatii, si mai putini bani pentru educatie sau alte proiecte. Acum coroborati toate acestea cu scaderea drastica a natalitatii si rezultatul s-ar putea sa fie un popor pe cale de disparitie.

Acizii grasi trans (nesaturati) sunt improprii consumului uman si este necesar sa fie interzisi in reteaua alimentara in urmatorii trei ani, anunta autoritatile americane de reglementare in domeniu, relateaza BBC News online.
Administratia pentru alimente si medicamente (FDA) subliniaza ca uleiurile partial hidrogenate (PHO), principala sursa de acizi grasi trans, nu sunt „in general recunoscute ca sigure” pentru consum.
Interzicerea lor va salva vieti si va preveni crize cardiace mortale, considera FDA.

Citeste si:

Zece MODURI prin care MARGARINA te poate UCIDE!

Nu stii de ce te ingrasi? Iata 12 grafice care iti arata adevaratele cauze

Le mananci zilnic si habar nu ai ce secret urias ascund! Uite cate alimente sunt modificate genetic

 

Autoritatile au solicitat furnizorilor de produse alimentare sa afiseze informatii despre grasimile trans pe etichete inca din 2006, insa unii experti in domeniul sanatatii avertizeaza ca americanii continua sa consume prea multe.
„Actiunea FDA cu privire la aceasta sursa majora de grasimi trans artificiale demonstreaza angajamentul Agentiei fata de sanatatea cardiaca a tuturor americanilor”, a declarat comisarul interimar FDA Stephen Ostroff.
„Aceasta actiune urmeaza sa conduca la o reducere a bolilor coronariene si sa previna mii de crize cardiace mortale anual”, a subliniat el.

Razboi impotriva grasimilor trans

Consumul de acizi grasi trans a inceput in anii ’70, cand a devenit populara margarina – obtinuta din uleiuri vegetale si hidrogen, ceea ce o face solida sau semisolida.
Alte alimente populare si ieftine care pot contine grasimi trans sunt cartofii prajiti, carnea prajita si produse congelate.
In contextul in care Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) le considera „toxice”, numeroase companii actioneaza deja sa le elimine din alimente.
De cand FDA a impus afisarea informatiilor despre acizi grasi trans pe etichete, consumul a scazut cu 78% in Statele Unite, estimeaza agentia.
De asemenea, Marea Britanie doreste, de mai multi ani, sa interzica grasimile trans.
In Danemarca, aproape toate grasimile trans au fost interzise din 2003.

 

sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos