Cap Limpede

Stirile zilei

Geniul care l-a infruntat pe Dumnezeu spune adevarul despre Universul nostru!

Universul nostru nu este unic, existand numeroase alte universuri, iar gaurile negre sunt pasaje spre alte astfel de universuri, sustine celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking intr-un articol scris alaturi de Andrew Strominger, de la Universitatea Harvard si de Malcom Perry, de la Universitatea Cambridge si publicat in ultimul numar al revistei Physical Review Letters, informeaza cotidianul britanic The Independent si cel francez Direct Matin.

Astfel, daca un nefericit astronaut ar cadea intr-o gaura neagra, el nu va ramane blocat acolo. Desigur ca nu ar putea reveni in Universul din care provine, dar va putea sa se indrepte spre un nou Univers, conform fizicianului britanic care si-a expus aceasta teorie in cadrul unei conferinte organizate la Universitatea din Stockholm.

„Existenta istoriilor alternative legate de gaurile negre sugereaza ca acest lucru ar fi posibil (…) Gaura trebuie sa fie foarte masiva si daca se si roteste ar putea deschide un pasaj spre un alt Univers. insa nu am putea sa ne mai intoarcem in Universul nostru. Asa ca, oricat de mult mi-ar placea ideea sa zbor in spatiu, nu am de gand sa incerc acest lucru”, a glumit savantul britanic.

Noua ipoteza lansata de Hawking este o incercare de a rezolva o problema care le da batai de cap fizicienilor de multa vreme: ce se intampla cu un obiect care trece de orizontul evenimentului unei gauri negre, locul de unde nici macar lumina nu mai poate evada. Conform legilor fizicii, informatia despre respectivul obiect trebuie pastrata, chiar daca obiectul respectiv este distrus, iar acest paradox ii pune in incurcatura pe fizicieni de mai multe decenii.

Stephen Hawking este de parere ca informatia este pastrata in orizontul evenimentului, ceea ce inseamna ca nu „cade” niciodata prin gaura neagra. Astfel un astronaut care ar fi atras de o gaura neagra ar putea sa nu dispara cu totul si ar ramane, probabil sub forma de holograma „imprimata” pe orizontul evenimentului sau ar trece prin gaura neagra si ar iesi in alta parte, probabil intr-un alt Univers.

‘Daca vreodata veti simti ca va aflati intr-o gaura neagra, nu va dati batuti. Probabil ca exista o cale de iesire”, si-a incheiat celebrul astrofizician discursul.

Considerat unul din cei mai destepti oameni din lume

Multi il considera cel mai mare om de stiinta de la Albert Einstein incoace. Ceea ce l-a transformat intr-un inamic public pentru biserica crestina, in general, si pentru milioane de credinciosi a fost afirmatia sa cu privire la originile Universului si ale omului, implicit. Hawking a negat, practic, ideea de Dumnezeu, afirmand ca intregul Univers s-a creat singur, sub influenta legilor fizicii.

Sursa: Agerpres

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-86801").on("click", function(){ $(".com-click-id-86801").show(); $(".disqus-thread-86801").show(); $(".com-but-86801").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});