Acasă Utile Cum putem dezactiva hormonii care provoaca ingrasare!

Cum putem dezactiva hormonii care provoaca ingrasare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Kilogramele in plus reprezinta una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta femeile. Metodele prin care acestea pot fi eliminate sunt nenumarate, dar nu dau rezultate tot timpul.

Este important de stiut ca, de cele mai multe ori, excesul de greutate nu are nimic de-a face cu exercitiile fizice sau caloriile. Aportul de alimente si ponderea mica a exercitiilor fizice sunt secundare. Pentru foarte multe persone, problema o reprezinta hormonii care nu functioneaza corect. Cercetarile care s-au facut au continuat sa adopte aceasta schimbare, care insa nu a fost studiata in detaliu. Vazand ca aceasta revelatie a ajutat foarte multi pacienti sa slabesca si sa se simta mai bine este de incredere pentru multe femei care incearca sa piarda din greutate si nu reusesc. Conform articolului citat in prevention.com, problemele cu greutatea provin, de cele mai multe ori, de la dezechilibrele tiroidiene si insulina. Dar, pe langa acestea, mai exista si alti hormoni despre care nu se stiu foarte multe dar care contribuie serios la greutate, arata bzi.

Insulina si leptina – doi factori importanti ai obezitatii
Desi este o tulburare destul de complexa, oamenii de stiinta nu au reusit sa se puna de acord asupra principalelor cauze ale obezitatii. Este, insa, bine stabilit faptul ca hormonii au o mare legatura cu obezitatea.

Hormonul numit leptina este un factor important. in conditii normale, acesta este eliberat din celulele grase ale corpului si trimite un semnal catre creier, unde activeaza senzatia de satietate. in cazul persoanelor supraponderale, leptina nu mai ajunge la creier pentru a trimite acel semnal. Cand oamenii sunt rezistenti la leptina, hormonii sunt cei ce conduc la un aport crescut de alimente. Se considera potrivit consumul limitat de fructoza. Daca este depasita portia zilnica recomandata de 5 fructe pe zi la care se adauga si alimentele procesate cu zahar, ficatul nu va putea face fata fructozei suficient de repede. Astfel, corpul va transforma aceasta fructoza in grasimi, trimitandu-le in sange ca trigliceride si depunandu-le in ficat sau oriunde la nivelul abdomenului. Pe masura ce fructoza este transformata in grasime, nivelul de leptina creste (grasimea produce leptina).

Insulina este un hormon care spune celulelor sa adune glucoza din sange si principalul hormon de stocare a energiei din corp. Unul dintre modurile prin care insulina contribuie la obezitate este sa blocheze semnalele leptinei in creier. Astfel, nivelul crescut al insulinei poate fi unul dintre motivele pentru care oamenii devin rezistenti la leptina.

Desi fructoza ce provine din zaharul adaugat este una dintre principalele cauze ale rezistentei la insulina, nu este suficienta doar indepartarea acestuia pentru a ameliora obezitatea si difunctiile metabolice asociate. Evitarea zaharului este o buna strategie de prevenire, dar nu va fi eficienta ca remediu. Multe studii arata ca un consum mai mic de carbohidrati duce la o reducere drastica a insulinei si la pierderea automata in greutate.

Cortizolul
Asa numitul hormon al stresului, cortizolul poate crea tot felul de probleme femeilor care vor sa scada in greutate. Cand acesta creste, incurajeaza conversia zaharului din sange in grasime pentru depozitarea pe termen lung. Acumularea de grasimi corporale in acest fel a fost o modalitate de supravietuire pentru stramosi atunci cand se confruntau cu perioade de foamete. Bineinteles ca reducerea stresului va ajuta si la controlarea acestui hormon care stocheaza grasimile, dar mai exista o sursa comuna a problemei: cafeaua consumata zilnic. Aceasta ridica nivelul de cortizol drastic determinand corpul sa acumuleze grasime atunci cand are nevoie cel mai putin.

Testosteronul caloric scade metabolismul
in fiecare zi ne confruntam cu un numar uluitor de toxine, inclusiv pesticide, erbicide, alimente modificate genetic si aproximativ sase hormoni sintetici diferiti din carne. Toxinele stau ascunse in cremele de fata, medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala, alimentele prelucrate, chiar si in ruj sau in aerul respirat. Multe dintre aceste toxine, cum ar fi pesticidele, materialele plastice si substantele chimice industriale se comporta ca estrogenul atunci cand sunt absorbite in organism.
Testosteronul contribuie la cresterea musculara care, la randul sau sustine metabolismul. Astfel, suprasolicitarea estrogenului creste rezistenta la insulina.

Estrogenul este compus dintr-o serie de hormoni care afecteaza metabolismul, starea de spirit, sanatatea si dezvoltarea tesuturilor. Cercetatorii au gasit legaturi intre estreogen si greutate, in special in timpul menopauzei, cand nivelul de estrogen scade, dar greutatea tinde sa creasca. Schimbarile care intervin in receptorii estrogeni din hipotalamus, ca semn al menopauzei, determina o dificultate a pierderii in greutate.

Femeilor le este recomandat sa adopte o dieta sanatoasa si sa faca sport pentru a ajuta metabolismul sa compenseze pierderea de estrogen, lucru care va ajuta la reglarea greutatii si a apetitului. Interesant este faptul ca celulele grase produc estrogen, impreuna cu alti hormoni si proteine. Dar estrogenul produs in celulele grase nu va ajuta la oprirea cresterii excesive in greutate. in schimb, estogenul responsabil cu luarea in greutate, in special cel care se gaseste in grasimea abdominala, expune femeile la un risc mai mare de cancer de san, deoarece estrogenul contribuie la dezvoltarea celulelor.

Hormonii dicteaza modalitatea prin care corpul proceseaza alimentele. Daca acestia sunt bine fixati, kilogramele in plus pot fi usor pierdute fara un efort suplimentar din partea ta.