Acasă Stirile zilei Cine sunt miliardarii lumii care vaneaza zeci de mii de hectare de...

Cine sunt miliardarii lumii care vaneaza zeci de mii de hectare de padure din Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Este cunoscut faptul ca Muntii Carpati reprezinta cea mai intinsa zona salbatica a Europei. „O zona salbatica e aceea in care procesele naturale se desfasoara firesc: nici viata speciilor, nici peisajul nu sunt modificate substantial de om sau afectate de activitatile lui. Putine astfel de zone au mai ramas in Europa si de aceea valoarea lor e, cu fiecare zi, mai mare: doar aici mai gasim specii care altadata impanzeau continentul, doar aici peisajul e inca acela al inceputului de lume. Sud-vestul Romaniei este una dintre putinele astfel de zone din Europa”, spun specialistii WWF Romania.

Romanii constientizeaza mai putin bogatia tarii, insa strainii nu au stat prea mult pe ganduri si au pus ochii pe zeci de mii de hectare de padure din cele mai salbatice zone ale Romaniei.

La sfarsitul anului 2009, prin incheierea nr. 16/AS din 2 decembrie, Judecatoria Zarnesti acorda personalitate juridica Fundatiei Conservation Carpathia.

Cine sunt bogatii lumii care au pus ochii pe comoara Romaniei

Membrii fondatori au fost:

Johann Georg Wyss – cetatean elvetian, nascut la 19.09.1935. Are o avere estimata de revista Forbes la 6,1 miliarde de dolari. In anul 2016 este plasat de Forbes pe locul 196 intre cei mai bogati oameni din lume. Este pe locul 4 in topul celor mai bogati elvetieni.
Hedy Wyss – cetatean elvetian, sora lui Johann Georg Wyss, nascuta la 17.10.1940;
Douglas Rainsford Tompkins – cetatean american (20.03.1943-2015), fondatorul brandurilor de imbracaminte The North Face si Esprit;
Kristine McDivitt Tompkins – cetatean american, nascut la 30.06.1950, sotia lui Douglas Rainsford Tompkins;
Markus Friedrich Jebsen – cetatean danez, domiciliat in Hong Kong, nascut la 09.1962, director general al grupului Jebsen & co;
Paul Alexander Lister – cetatean britanic, nascut la 5.09.1962, fondatorul The European Nature Trust (TENT), mostenitorul unui imperiu al mobilei, Mulland Furniture Industries (MFI), vandut in anii 2000. A finantat documentarul “Wild Carpathia”;
Toby Nigel Bertram Aykroyd – cetatean britanic, nascut la 11.1955, coordonator la Wilderness Foundation;
Peter John Bennett – cetatean britanic, nascut la 08.1954, fondator al fundatiei Rainforest Concern;
Manfred Johann Hell – cetatean german, nascut la 08.1956, co-fondator al brandului de echipament outdoor Jack Wolfskin;
Horatiu Hanganu – cetatean roman, nascut la06.1977, expus ulterior de emisiunea „in premiera” ca intermediar pentru retrocedari;
Barbara Promberger Furpass – cetatean austriac, nascuta la 10.04.1974;
Cristoph Franz Johannes Promberger – cetatean german, nascut la 06.1965.

Scopul principal al fundatiei Conservation Carpathia a fost sa creeze un nou Parc National (rezervatie naturala) in Carpatii de Sud ai Romaniei prin folosirea de fonduri publice si private.

Obiectivele fundatiei: sa cumpere pasuni, paduri, sa administreze flora si fauna salbatica, sa dobandeasca dreptul de extractie a mineralelor, transmiterea catre Statul Roman a unor proprietati imobiliare, in functie de manifestarea de vointa a membrilor consiliului director, in momentul in care membrii consiliului director vor considera ca sunt indeplinite conditiile.

Fundatia Conservation Carpathia, prin subsidiare comerciale (SRL-uri) incepe o campanie agresiva de achizitii de terenuri forestiere, in special in Pasul Rucar, prin Dambovicioara, Dragoslavele sau in zona barajului Pecineagu, Parcul Natural Piatra Craiului, Leaota, samd.

Pentru atragerea de fonduri se fac prezentari deosebite romanilor: o natiune care urmeaza sa primeasca 3 milioane de hectare de padure si care au un singur gand: sa transforme padurile in bani.

Proprietatea societatilor comerciale ale Fundatiei depaseste peste 16.000 de hectare de padure in judetul Argeș, terenurile achizitionate intinzandu-se pe suprafata mai multor comune: Rucar, Dragoslavele, Dambovicioara si Fundata.

Tinta declarata a Fundatiei este achizitionarea a peste 67.000 de hectare. S-ar multumi insa si cu 50.000 hectare, dezvaluie nostrasilva.