Nu exista niciun dubiu ca a manca sanatos se reflecta intr-un corp si un stil de viata sanatos, insa exista atat de multe preconceptii legate de ceea ce mancam in fiecare zi incat e greu sa mai faci diferenta intre ce e bun si ce nu. Va prezentam mai jos un top zece al celor mai comune mituri false legate de nutritie si alimentele ”sanatoase”.

10. Carnea la pranz este sanatoasa

sanvici-cu-carneCand vine vorba de masa de pranz, pe care cei mai multi dintre noi o luam la birou sau in timpul serviciului, se crede ca proteinele animale sunt benefice pentru energia pe care ne-o furnizeaza. Putina lume ia in considerare faptul ca in sanviciuri, hot-dog sau chiar shaworma intra multa carne procesata, bogata in substante cancerigene.

 

 

9. OMG-urile sunt ok

omg-uriAlimentele din categoria Organismelor Modificate Genetic sunt considerate a fi sanatoase tocmai pentru ca trec prin o multime de teste inainte de a fi aprobate pentru consum uman. Din pacate, cel mai mare risc pe le aceste alimente il presupun nu este legat de calitatile lor ci de efectele secundare, despre care nu se stie mare lucru. Pentru a se cunoaste complet efectele secundare este nevoie de teste foarte aprofundate, timp indelungat, ceea ce nu se intampla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.