Ficatul seamana cu un sistem de filtrare care aduna toate toxinele nocive pentru organism. De aceea este indicat sa-l pastram in forma maxima. Daca vrei sa ai un ficat sanatos, nu este recomandat sa ii “oferi” cantitati mari de toxine. Cele mai eficiente alimente in curatarea si detoxifierea ficatului:

Usturoi – curata si protejeaza ficatul

Valoarea principala a usturoiului in tulburarile hepatice consta in puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine si, astfel, a ajuta ficatul sa se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice si ajuta cresterea si vigoarea circulatiei sangvine prin ficat.
Se sustine ca o lingurita de usturoi in amestec cu o lingura de ulei de masline sau ulei de soia, luata seara, invioreaza ficatul si il reintinereste atat de mult incat pielea de pe trup va straluci de sanatate. Utilizatorii spun ca e intr-adevar o planta miraculoasa. Daca usturoiul nu e tolerat, cauza consta intr-o deficienta a organelor digestive – mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat in stare buna nu se revolta impotriva unui aliment natural si benefic ca usturoiul

 

Grapefruit – unul dintre cele mai eficiente alimente in detoxifiere

Toxinele mai pot fi eliminate cu citrice sub forma de sucuri sau ca atare. Regimul de detoxifiere cu lamai, portocale si grapefruit nu trebuie sa depaseasca trei zile. Cura cu citrice se utilizeaza cu succes si in purificarea limfei. Prezenta in mai toate tratatele de medicina naturista, cura cu citrice se compune din 900 ml suc de grapefruit, 900 ml suc de portocale, 200 ml suc de lamai si 2 litri apa plata. Trecerea la alimentatia normala se va face treptat, introducandu-se intai legumele, apoi alimentele cu continut proteic, glucidic si in final, lipidele.

 

Morcov, sfecla – ajuta la buna functionare a ficatului

Una dintre formele cele mai recomandate de consum este sucul de morcov proaspat preparat, care pastreaza intacta toata gama de vitamine si saruri minerale pe care aceasta miraculoasa radacina le contine. Usor de preparat (prin stoarcerea la mixer a radacinilor bine spalate si curatate), acesta poate fi consumat in forma concentrata sau diluat cu apa, consituind o adevarata portie de sanatate. Consumul a un litru de suc pe zi ajuta in tratarea bolilor de rinichi, in marirea acuitatii vizuale, in refacerea ficatului dupa hepatita, ciroza si ascita si in marirea secretiei biliare;

Deși gustul poate crea neplăceri anumitor persoane, beneficiile multiple pe care sfecla rosie le aduce organismului, ar trebui sa-i facă pe multi sa-si reconsidere pozitia. Consumul moderat este recomandat tuturor, in special femeilor insarcinate si copiilor, dar si bebelusilor (in alimentatia micutilor putand fi introdusa de la varsta de 8 luni).

Sfecla rosie este un medicament pe care natura ni-l ofera avand un complex de vitamine si minerale cum rar se mai gasesc in compozitia altor legume, fiind bogata in fier, caroten, zahar vegetal, vitamina C si B (B1, B2, B3 si B6), acid folic, potasiu, iod, magneziu, sodiu, mangan, triptofan, cupru, fibre alimentare si carbohidrati. Este un puternic detoxifiant al organismului: deconstipa, stimuleaza tranzitul intestinal, curata ficatul de toxine fiind un remediu eficient pentru bolile de ficat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here