Acasă Life Dezvoltare Personala Cum sunt prietenii tai? Citeste pilda care te va ajuta sa-ti selectezi...

Cum sunt prietenii tai? Citeste pilda care te va ajuta sa-ti selectezi mai bine apropiatii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Odata, un om statea linistit la masa, ospatandu-se cu pofta din felurile pregatite. La picioare, s-a asezat cainele sau. Uitandu-se in ochii omului, cainele isi spunea:
“Da, Doamne, sa manance cu pofta stapanul meu si, dupa ce s-o satura, sa-mi dea si mie o bucatica!”
in acest timp, s-a apropiat si pisica. Privindu-l pe om cum mananca si gudurandu-se pe langa el, isi spunea in sinea ei:
“Da, Doamne, sa orbeasca stapanul meu, doar o clipa, sa-i pot fura mancarea!”
Cainele astepta sa primeasca tot ce omul s-ar fi indurat sa-i dea, cunoscand bunatatea stapanului sau. Pisica insa pandea orice moment sa poata fura, lacomia indemnand-o sa nu se multumeasca cu ceea ce ar fi primit.
Asa este si in viata. Unii dintre prietenii care ne inconjoara sunt asemenea cainelui, adica fideli si devotati, rabdatori si sinceri. Altii insa sunt asemenea pisicii: oricand cu un zambet pe buze, dar mereu cu rautate in suflet, asteptand doar prilejul sa fure si sa profite de pe urma ta.
Cand ai in preajma ta prieteni adevarati, bucura-te pentru ei si pentru prietenia voastra; cand vezi insa ca de tine se apropie si cei asemenea pisicii, nu-i goni si nu te purta cu ei asa cum ar merita, ci roaga-te pentru ei si incearca, prin bunatatea ta, sa ii faci si pe ei mai buni.

“Suferiti de pe urma unui om rau? Iertati-l, ca sa nu fie astfel doi oameni rai!” (Fericitul Augustin)

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos