Uleiul de ricin este adesea neglijat cand vine vorba de beneficiile sale pentru piele si par datorita consistentei sale extrem de groase si de lipicioase. Cu toate acestea, daca sunteti in cautarea unui remediu ieftin si natural pentru problemele cu pielea sau parul. atunci uleiul de ricin este cu singuranta ceea ce trebuie.
Acesta are un nivel ridicat de acid ricinoleic, un agent natural antibacterian si anti fungic ce poate ajuta la mentinerea departe a oricarei ciuperci sau bacterii care face parul sa nu mai creasca. Datorita grosimii lui, acesta poate ajuta la prevenirea caderii parului doar prin acoperirea sa la spalare.
Uleiul de ricin are un continut ridicat de acizi grasi Omega 9, hranitori atat pentru par si foliculi cat si pentru pielea din jur. Acesta are o capacitate unica de penetrare ce ajuta sa livrarea hranei sale cat mai adanc in porii si foliculii care produc par. In plus, are si un nivel ridicat de luciu care da o stralucire aparte a parului. De preferat ar fi sa folositi mai mult luciu in zona varfurilor. Pui doua picaturi pe maini apoi frecati pana neteziti capetele parului. Daca utilizati prea mult ulei s-ar putea sa treceti de linia fina dintre o stralucire subtila si o stare grasa a parului.
Daca vrei sa va regenerati parul nu este indeajuns doar uleiul de ricin. Puteti adauga si ulei de cocos, ulei de samburi de caise sau alt ulei mai usor.
Cu ajutorul uleiului de ricin va puteti ingrosa si regenera parul, sprancenele sau genele. Pe langa aceste efecte, el catifeleaza si pielea inmuind si descompunand tesutul cicatrizat de la suprafata pana cand devine neted. Astfel ajuta la vindecarea mai rapida a cicatricelor.
Sursa: Natural News