Acasă Stirile zilei Tech Cat timp stai pe Facebook!? Vezi la ce riscuri te expui

Cat timp stai pe Facebook!? Vezi la ce riscuri te expui

People are silhouetted as they pose with laptops in front of a screen projected with a Facebook logo, in this picture illustration taken in Zenica October 29, 2014. Facebook Inc warned on Tuesday of a dramatic increase in spending in 2015 and projected a slowdown in revenue growth this quarter, slicing a tenth off its market value. Facebook shares fell 7.7 percent in premarket trading the day after the social network announced an increase in spending in 2015 and projected a slowdown in revenue growth this quarter. REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINABUSINESS LOGO - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY LOGO TPX IMAGES OF THE DAY)
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un studiu realizat recent confirma faptul ca recursul excesiv la retelele de socializare nu este bun pentru sanatatea mentala. Conexiunea indelungata la ele face sa creasca riscul de anxietate si depresie, scrie pourquoidocteur.fr.

Sa stii cand sa te deconectezi — este in mare mesajul studiului prezentat la Congresul British Psychological Society. Conform acestuia, adolescentii care raman conectati prea mult la retelele de socializare risca mai mult sa fie depresivi, scrie Agerpres.

„Adolescenta poate fi o perioada de vulnerabilitate crescuta, iar aparitia unei depresii, a unei anxietati sau a unei calitati necorespunzatoare a somnului pot contribui la aceasta”, arata dr Heather Cleland Woods, adaugand ca este important de stiut cum pot produce retelele de socializare astfel de stari.

In cadrul studiului, 467 de adolescenti au completat chestionare despre accesarea in timpul zilei sau al noptii al retelelor. Prin alte teste li s-au evaluat calitatea somnului, respectul fata de ei insisi, semnele de depresie sau anxietate si consumul emotional.

Utilizarea retelelor de socializare in timpul zilei si o prea mare implicare emotionala duc la perturbarea somnului nocturn. Un consum emotional excesiv se asociaza si cu o scadere a respectului de sine, o crestere a anxietatii si a depresiei — au fost principalele concluzii ale cercetarii.

„Acest lucru inseamna ca trebuie sa ne gandim la felul in care folosesc retelele de socializare copiii nostri si la momentul cand trebuie sa se deconecteze”, a incheiat dr Heather Cleland Woods, citata de pourquoidocteur.fr.