Acasă Multimedia Fotogalerie Anticul exercitiu Tao – stimularea hepatica si echilibrarea Chakrei Plexului Solar

Anticul exercitiu Tao – stimularea hepatica si echilibrarea Chakrei Plexului Solar

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale sistemului digestiv si este situat in partea din dreapta-sus a abdomenului, sub diafragma, deasupra rinichiului drept. Acesta este singurul organ care are capacitatea de a se regenera. Ficatul tau indeplineste foarte multe functii, inclusiv productia de bila, care sustine eliminarea deseurilor si descompunerea grasimilor in intestinul subtire. Ficatul tau produce proteine pentru plasma sanguina, colesterol care spirijina transportul grasimilor in organism si curata sangele de substante nocive si otravitoare. Sanatatea ficatului tau se afla intr-o foarte stransa legatura cu unul dintre cei sapte centrii energetici principali ai organismului, denumit chakra „Plexului Solar” sustine e-dimineata.ro.

Urmatorul exercitiu antic Tao iti poate aduce in echilibru “creierul” plexului solar.

1141. Plaseaza-ti mainile pe plexul solar si inspira profund.

2. Expira si in timp ce o faci, apasa intr-un mod gentil in interior si in sus in burtica ta. In timp ce faci acest lucru, roteste-ti partea superioara a corpului si capul incet spre stanga, in masura in care poti sa o faci. In acelasi timp inclina-ti pelvisul catre partea dreapta.

3. Inspira din nou si adu-ti corpul intr-o pozitie neutra.

Ridica-ti mainile de pe stomac incet pana cand acestea se afla intr-o pozitie de ralaxare, odihnindu-se pe suprafata pielii.

4. Expira din nou si in timp ce o faci, apasa intr-un mod gentil in interior si in sus in burtica ta. In timp ce faci aceasta miscare, roteste-ti soldurile catre partea stanga. (Fig.2)

5. In cele din urma, in timp ce inspiri, adu-ti corpul in pozitia initiala de repaos.

Repeta acest exercitiu de patru ori, iar in timp ce devi din ce in ce mai flexibil in miscari, creste numarul de repetari de la zi la zi. Cei care au o rigiditatea foarte crescuta in zona gatului si a umerilor ar trebui sa faca repetari reduse pana cand aceste zone devin mai relaxate. Concentrandu-ti mintea ta pe cat de mult posibil in zona plexului solar poti spori considerabil eficienta acestui exercitiu.

Acorda o atentia acestui centru energetic prin exercitiul de mai sus si prin meditatie. Aici poti sa-ti descoperi stima de sine, forta, rezistenta si increderea.
CITESTE IN PAGINA URMATOARE>>>>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos