Turmericul este unul dintre cele mai sanatoase condimente din lume. Principalul compus al sau, dar si cel mai puternic este curcumina. Aceasta este benefica organismului si ofera multiple beneficii sanatatii. Curcumima are proprietati antioxidante, antiinflamatorii, antiseptice, antifungice si antibacteriene.
Este bine de stiut ca suplimentele de turmeric se gasesc sub forma de capsule, tinctura sau extract lichid.
Bei apa cu lamaie dimineata? Apa cu lamaie – aceasta bautura sanatoasa iti va curata organismul de toxinele nocive si te va ajuta sa slabesti. Lamaia contine multipli nutrienti sanatosi, cum ar fi : calciul, potasiul, magneziul, fierul si complexul de vitamine A, B si C, fibre de pectina, proteine si carbohidrati. Acidul citric al lamaii are proprietati antibacteriene si antivirale, stimuland imunitatea si mentinand sanatatea organismului.
Mierea, acest ingredient foarte sanatos contine o varietate de vitamine si minerale. Tipul de vitamine si minerale, precum si cantitatea lor, depinde de tipul de flori folosite pentru apicultura.
In mod obisnuit, mierea contine vitamina C, calciu si fier. Daca verifici continutul de vitamine si minerale din zahar, vei observa ca fie lipseste cu desavarsire, fie este foarte mic. Mierea are proprietati antibacteriene si antifungice, asa ca este folosita adeseori ca antiseptic in medicina traditionala. Mierea contine nutraceuticale, care sunt eficiente pentru indepartarea radiclilor liberi din corp. Drept consecinta, imunitatea organismului este imbunatatita impotriva diferitelor boli, chiar impotriva celor fatale – precum cancerul sau bolile de inima.
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente;
1/4 – 1/2 lingurita de turmeric
1/2 de lamaie
Apa calduta – un pahar
Miere dupa gust
Iata ce trebuie sa faci – stoarce o jumatate de lamaie intr-un borcan de sticla. Pune turmericul si apa calda, apoi amesteca bine si adauga mierea.
5 Motive temeinice pentru care recomandam consumul apei cu turmeric dimineata:
Proprietati antioxidante si antiinflamatorii – asa cum stii, unele medicamente antiinflamatorii, care sunt eficiente, pot avea efecte adverse asupra sanatatii. Insa acesta nu este cazul turmericului. Trebuie sa fii atent si sa il dozezi corespunzator. Consumat in cantitati mari, acesta poate provoca greata si diaree. Exista diferite modalitati de a integra turmericul in dieta ta: capsulele de turmeric pot fi puse in felurile preferate de mancare, in smoothie-uri, bauturi etc.
Diminueaza riscul bolilor cardiace – un studiu recent a aratat ca folosirea turmericului drept condiment, poate reduce nivelul serum-colesterolului. Se stie ca in cazul in care colesterolul e ridicat, pot aparea alte probleme delicate de sanatate. Mentinerea unui nivel normal al colesterolului poate preveni aparitia unor probleme cardiovasculare severe.
Alina artrita – properietatile antiinflamatorii ale turmericului sunt extraordinare atat pentru tratarea osteoartritei, cat si pentru artrita reumatica. In plus, proprietatile sale antioxidante distrug radicalii liberi din organism, radicali care distrug celulele. S-a descoperit ca persoanele care sufera de artrita reumatica, dar care au consumat turmeric in mod regulat, au experimentat o stare mult mai buna in ceea ce priveste articulatiile precum si durerile provocate de inflamarea articulatiilor.
Util pentru toate tipurile de cancer – da, trebuie sa stii ca turmericul este foarte bun pentru prevenirea cancerului de prostata, poate stopa dezvoltarea sa si poate chiar sa distruga celulele canceroase. Multiple cercetari au evidentiat ca un compus activ din turmeric il face unul dintre cei mai buni protectori impotriva tumorilor induse de radiatii. De asemenea, acesta are si un efect preventiv impotriva celulelor tumorale, cum ar fi celulele leucemice T, carcinoamele de colon sau carcinoamele mamare.
Controleaza diabetul – vei fi uimit sa afli ca turmericul poate fi folosit in tratarea diabetului, ajutand la moderarea nivelului de insulina. De asemenea, el imbunatateste controlul glucozei si creste amplifica efectul medicamentelor folosite pentru tratarea diabetului. Un alt beneficiu important este eficienta turmericului in reducerea rezistentei la insulina, care poate preveni aparitia diabetului de tip 2. Cu toate acestea, cand turmericul este combinat cu medicamente puternice, poate cauza hipoglicemie.(diabeticii pot consuma reteta de mai sus, fara sa adauge miere).
Sursa: Secretele