Acasă Stirile zilei Alerta! Peste 5000 de jihadisti antrenati de Statul Islamic sunt pe teritoriul...

Alerta! Peste 5000 de jihadisti antrenati de Statul Islamic sunt pe teritoriul Europei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproximativ 5000 de jihadisti antrenati de catre Statul Islamic din Irak si Levant (ISIL) sa ucida sau sa se detoneze s-ar putea afla in acest moment in Europa, avertizeaza seful Europol.

„Europa se confrunta cu cel mai ridicat nivel de alerta terorista din ultimii zece ani”, avertizeaza britanicul Rob Wainwright, seful politiei europene.

Situatia este alarmanta pentru ca autoritatile au informatii ca mii de cetateni europeni au aderat la grupari teroriste, noteaza Evz.

Institutia pe care o conduce are informatii care indica faptul ca intre 3000 si 5000 de cetateni europeni au aderat la gruparea terorista Statul Islamic, care i-a pregatit in Orient pentru comiterea unor atentate si i-a trimis inapoi in Europa, relateaza telegraph.co.uk.

”Ne putem astepta ca ISIL sau alte grupari religioase teroriste sa comita noi atentate in Europa, scopul principal fiind pierderea unui numar cât mai important de vieti omenesti in rândul civililor”, a precizat Wainwright intr-un interviu pentru ziarul german Neue Osnabrücker Zeitung.

Citeste mai mult aici