Acasă Politic Familia europeana a lui Basescu il acuza pe Ponta: E scandalos ca...

Familia europeana a lui Basescu il acuza pe Ponta: E scandalos ca un premier UE isi compara presedintele cu nazistii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele PPE, Joseph Daul, a declarat ca este scandalos ca un premier UE il compara pe presedintele tarii sale cu nazistii, facand si un apel totodata la socialistii europeni sa se delimiteze de afirmatiile lui Victor Ponta.

„Afirmatiile facute ieri (duminica – n.r.) de Victor Ponta sunt ingrozitoare. Este de-a dreptul scandalos sa auzi cum premierul unui stat UE il compara pe presedintele propriei sale tari cu nazistii”, sustine Joseph Daul.

Liderul PPE precizeaza ca presedintele Traian Basescu a fost ales in mod democratic de doua ori, iar „in timpul celor doua mandate a implementat cu succes o serie de reforme structurale si economice dificile dar necesare care au plasat tara pe calea stabilitatii si prosperitatii”.

„Romania este intr-o situatie mult mai buna in prezent decat era in urma cu 10 ani, inainte de alegerea presedintelui Basescu”, considera Daul.

Acesta sustine ca, in ultimii trei ani, Victor Ponta a fost „obsedat sa-l dea jos pe presedintele Basescu”.

„In detrimentul stabilitatii si credibilitatii tarii sale, Ponta este responsabil pentru organizarea a numeroase intrigi si trucuri nedemocratice in incercarea sa nereusita de a deveni presedinte”, noteaza liderul popularilor europeni.

Totodata, Joseph Daul sustine ca ambitia lui Ponta de a deveni presedinte „continua sa nu aiba limite: da ordonante de urgenta in campanie, incearca o noua procedura de suspendare a presedintelui aflat la sfarsit de mandat”.

„Romania, stat membru UE de peste sapte ani merita mai mult”, apreciaza Daul.

Presedintele PPE face apel la PES si la liderii formatiunii sa condamne imediat „afirmatiile ingrozitoare ale lui Ponta si sa se distanteze de astfel de comentarii”.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, la Antena 3, ca va urma „o perioada in care trebuie pur si simplu sa ne pregatim de debasificarea societatii romanesti”.

„Cred ca efectele asupra societatii romanesti lasate de cei 10 ani de regim Traian Basescu sunt destul de asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania”, a spus Ponta.

Sursa: mediafax.ro