Acasă Stirile zilei Un matematician miliardar dezvaluie cum iti cresti sansele de imbogatire prin esec...

Un matematician miliardar dezvaluie cum iti cresti sansele de imbogatire prin esec repetat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Secretul imbogatirii a fost dezvaluit de singurul matematician miliardar din lume, dupa ce a castigat numeroase premii in domeniu si a pus bazele unui hedge fund.

James Simons si-a luat diploma de doctorat la varsta de 23 de ani, a implementat un cod de spargere a sistemelor pentru Agentia Nationala de Securitate din SUA, a condus departamentul de matematica in cadrul unei universitati din SUA la 30 de ani, a castigat premiul intai la cel mai important concurs de geometrie, la 37 de ani, sapte ani mai tarziu a fondat Renaissance Technologies, unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din lume, iar la 56 de ani a inceput sa puna bazele unor fundatii caritabile.

Averea matematicianului este estimata la 12,5 miliarde de dolari.

Simons stia de mic copil ca isi doreste sa devina matematician, insa la varsta de 14 ani, pe timpul vacantei de iarna, s-a angajat la un magazin de gradinarit, unde trebuia sa se ocupe de magazie. La scurt timp a retrogadat in functia de maturator, pentru ca uita in mod repetat unde punea lucrurile. La sfarsitul vacantei, Simons si-a dat demisia pentru a-si urma visul.

Si-a obtinut diploma de matematician in trei ani, iar la varsta de 23 de ani a devenit doctor in matematica, la Universitatea Berkeley din California. In timp ce a lucrat pentru Agentia Nationala de Securitate, matematicianul a intrat intr-un conflict politic cu seful lui, un fost general din armata, iar la scurt timp a fost concediat.

Stony Brook University a incercat sa il convinga sa preia postul de conducere pentru departamentul de matematica.

„Era un departament foarte slab pregatit. Cand am fost intervievat, rectorul mi-a spus ca sunt singurul candidat care a venit la interviu si care isi doreste intr-adevar jobul”, isi aminteste Simons. „Mie mi s-a parut amuzant. Am acceptat postul si am construit un departament competent”.

In 1982 a pus bazele firmei de investitii Renaissance Technologies, care s-a dezvoltat rapid. Secretul?

„Simons stie sa isi conduca oamenii. Nu este stereotipul clasic de matematician”, a spus Nick Patterson, un partener al Renaissance Technologies.

Sursa: zf.ro