Acasă Life Horoscop Citeste-ti HOROSCOPUL de azi „MARTI 13”! Asigura-te ce nu e bine sa...

Citeste-ti HOROSCOPUL de azi „MARTI 13”! Asigura-te ce nu e bine sa faci AZI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ziua de MARTI 13 se spune ca este o zi cu doua semne rele, iar pentru cei superstitiosi aceasta data nu trece deloc neobservata si este luata foarte serios in seama.

Se spune ca martea sunt trei ceasuri rele, iar daca mai este si ziua de 13 (un numar care aduce ghinion pentru superstitiosi), atunci problemele sunt si mai mari.

Unul dintre posibilele izvoare ale acestei superstitii vine din timpuri stravechi: exista credinta ca numarul 13 aduce nenorociri intrucat la Cina cea de Taina au stat la masa 13 persoane – cei 12 apostoli si Iisus, inainte ca Mantuitorul sa fie crucificat.

O alta sursa gasim in mitologia scandinava, unde 12 zei s-au adunat la masa, iar apoi a aparut si cel de-al 13-lea, Loke, care l-a omorat pe cel mai iubit dintre ei, Balder.

In Tarot, arta divinatorie, exista cartea denumita Moartea XIII, ce prevesteste o problema. Desi nu este cea mai rea carte din pachet, simbolurile desenate pe ea au facut-o cea mai cunoscuta si cea mai de temut.

Ziua de marti are trei ceasuri rele dupa o regula din astrologia orara. In astrologie, orele nu au 60 de minute si fiecare zi incepe cu alta ora, ceasul folosind planetele si nu cifrele. Astfel, martea trei ore sunt patronate de planeta Marte, planeta considerata malefica, iar cele trei ore sunt considerate si ele rele. In restul saptamanii, sunt doar doua ore guvernate de Marte.

Anticristul apare in Biblie in Capitolul al 13-lea din Apocalipsa, iar Adam, spun unii, a mancat din fructul oprit intr-o zi de marti. In mitologia scandinava, se spune ca 12 zei s-au adunat la o sarbatoare atunci cand un al 13-lea zeu, Loke, a venit si el. Se zice ca Loke l-a omorat, dupa masa, pe Balder, cel mai iubit dintre zei… Marii conducatori se temeau de ziua de 13. Spre exemplu, Sir Winston Churchill nu calatorea intr-o asemenea zi decat daca era absolut necesar. La fel procedau si Napoleon, Mark Twain sau Franklin Delano Roosevelt. Misiunea Apollo 13 a fost lansata la ora 13:13 si abandonata in ziua de 13 aprilie 1970.

HOROSCOP 13 MAI 2014:

BERBEC

O zi in care doar banii conteaza pentru tine. Ceea ce ai de facut, insa, pentru a reusi sa obtii un castig cat mai mare, este sa fii practic. Cu alte cuvinte, analizeaza cu atetie cheltuielile si vezi in ce conditii pierzi – de obicei – banii printre degete, reusind in final sa remediezi aceasta situatie.