Acasă Multimedia Fotogalerie Cum s-a transformat Soci intr-un ORAS FANTOMA la o luna de la...

Cum s-a transformat Soci intr-un ORAS FANTOMA la o luna de la Jocurile Olimpice de iarna! GALERIE FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dupa ce au fost investite peste 50 de miliarde de dolari, statiunea Soci care a gazduit 6.000 de atleti pentru Jocurile Olimpice de iarna s-a transformat intr-un oras fantoma.

Desi autoritatile din Rusia insista asupra faptului ca au asigurat o mostenire decenta orasului Soci, imaginile de acolo fac sa fie greu de imaginat ca statiunea de la Marea Neagra va mai fi vreodata o atractie turistica de talie internationala, apreciaza dailymail.co.uk.

Nicio cheltuiala nu a parut sa fie prea mare pentru transformarea anostului orasel cu aspect sovietic intr-o statiune de ski de talie mondiala. Zeci de hoteluri si alte facilitati de cazare au aparut rapid, aeroportul a fost imbunatatit si o noua cale ferata a fost construita pentru 8 miliarde de dolari.

Potrivit Human Rights Watch, 2000 de familii au fost mutate in acest proces, dintre care nu toate au primit si sume compensatorii. Aproximativ 40 de hoteluri au fost construite si altele 15 renovate in speranta ca Soci avea sa devina o destinatie turistica pentru tot anul.

In ciuda costurilor si a eforturilor astronomice (unele hoteluri nici macar nu au fost terminate), conditiile de cazare i-au dezamagit pe atletii si jurnalistii straini, care au povestit despre scurgerile din canalizari, apa „prea periculoasa pentru a fi folosita pe fata”, lipsa podelelor si camerele lasate fara clanta la usa.

Cum s-a transformat Soci intr-un ORAS FANTOMA la o luna de la Jocurile Olimpice de iarna! GALERIE FOTO1