Acasă Timp liber Auto Filiala Daimler a pus temelia fabricii de cutii de viteze din Romania

Filiala Daimler a pus temelia fabricii de cutii de viteze din Romania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Star Transmission, filiala Daimler din Romania, a inaugurat astazi lucrarile de constructie la o noua fabrica de montaj cutii de viteze de ultima generatie in Sebes, judetul Alba. In noua fabrica Star Assembly se va monta, incepand cu anul 2016, cutia de viteza automata in 9 trepte 9G-TRONIC.

Cutiile de viteza automate de la Mercedes-Benz sunt realizate in reteaua flexibila de productie de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim si Star Transmission. Cutia de viteza 9G-TRONIC se afla de anul trecut in productie la fabrica mama din Untertürkheim, iar incepand cu 2016 cutiile de viteza automate vor fi montate si la locatia din Sebes.

Investitiile de la Sebes se ridica la peste 300 de milioane de euro. Extinderea capacitatii la fabrica din Romania va crea 500 de noi locuri de munca.

Star Transmission_2

Filiala Daimler Star Transmission a fost infiintata in 2001. De atunci se produc la Cugir roti dintate, axe si componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteza si sisteme de directie. Tot aici se afla si centrul de tehnologii din care face parte si productia de prototipuri si un centru de instruire.

La Sebes s-a inceput montajul de cutii de viteza automate cu 5 trepte in 2013. Startul dat la Sebes anul acesta pentru montajul transmisiilor 7G-DCT cu dublu ambreiaj ofera capacitati suplimentare fata de procesele concentrate anterior exclusiv in Stuttgart. In prezent compania dispune de o forta de munca de aproximativ 1200 de oameni.

Cutia 9G-TRONIC care se va produce la Sebes este prima cutie de viteza automata din lume cu noua trepte si convertor de cuplu pentru vehiculele premium se distinge prin extraordinarul confort oferit si schimbarea de viteze aproape imperceptibila.

Mercedes-Benz E 350 BlueTEC, disponibil in modelele Saloon si Estate este echipat standard cu noul 9G-TRONIC, motorul V6 diesel de 185 kW (252 hp) avand un consum NEDC mediu de combustibil de 5,3 litri pe 100 kilometri (Estate: 5,5 l/100 km), emisii de CO2 de 138 g/km (Estate: 144 g/km).

In consecinta, noile modele cu 9G-TRONIC isi depasesc predecesorii atat in privinta consumului cat si a emisiilor de CO2.