Acasă Cultura Cinemagia TOP Zece cele mai bune comedii din cariera lui Robert Downey Jr.!...

TOP Zece cele mai bune comedii din cariera lui Robert Downey Jr.! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Robert Downey Jr. si-a demonstrat versatilitatea atat in comedii cat si in drame. Va propunem astazi, un top al celor mai bune zece comedii ale actorului, invitandu-va sa alcatuiti propriul vostru clasament al filmelor lui Downey Jr. preferate.

1Wonder Boys10. Wonder Boys (2000)

Grady (Michael Douglas) este un profesor de engleza in varsta de 50 de ani care nu a mai publicat nimic de ani de zile – de cand a scris “Marele Roman American” premiat in urma cu 7 ani. Romanul neterminat la care lucreaza acum creste si se transforma odata cu timpul – Grady nu are probleme sa scrie romanul, ci sa-l finalizeze, ingrozit de teama ca nu va fi la fel de bun ca marea sa capodopera si ca-l va detrona de pe pozitia de personalitate culturala. E de asteptat atunci ca festivalul literar anual “Wordfest” tinut de catre colegii sai, sa-i sporesca fostei tinere sperante doza obisnuita de lipsa de incredere in sine si de neliniste. Dar week-end-ul literar se dovedeste mult mai rau decat si-ar fi putut imagina, caci se pomeneste trecand de la o experienta nefericita la alta in compania unui nou copil minune, James Leer (Tobey Maguire). James este cel mai talentat student a lui Grady dar si un mincinos notoriu, iar felul in care se comporta il face pe profesor sa porneasca intr-o odisee plina de aventuri si descoperire de sine.

 

1Due Date9. Due Date (2010)

Sub semnatura regizorului Todd Phillips, “Sorocul” ni-i prezinta pe Robert Downey Jr. si pe Zach Galifianakis in rolurile a doi ghinionisti, care sunt fortati de imprejurari sa porneasca impreuna intr-o calatorie care se dovedeste a fi pe cat de scandaloasa, pe atat de memorabila. Downey interpreteaza rolul lui Peter Highman, un barbat care asteapta sa devina in curand tata, pentru prima oara. Pe cand se grabeste sa prinda avionul din Atlanta spre Los Angeles, pentru a fi alaturi de sotia sa la nastere, intentiile lui laudabile se duc de rapa din cauza unei intalniri nefaste cu Ethan Tremblay (Galifianakis), un actor in devenire si un adevarat magnet pentru dezastre. Aceasta combinatie ghinionista face ca cei doi sa fie aruncati din avion si trecuti pe lista neagra pentru orice alt zbor, iar bagajele lui Peter, portofelul si documentele sale de identitate sa ramana in avionul care tocmai isi ia zborul de pe pista. Ramas fara alternative, Peter este obligat sa accepte oferta lui Ethan de a porni impreuna, intr-o cursa ce-i va purta prin toata America, distrugand pe drum mai multe masini, numeroase prietenii si ultima farama de rabdare a lui Peter. Comedia “Sorocul” ni-i mai prezinta pe Michelle Monaghan (“Made of Honor”), Juliette Lewis (“The Switch”) si laureatul Academiei, Jamie Foxx (“Ray”). Sub bagheta regizorala a lui Todd Phillips (“The Hangover”), filmul este produs de Phillips si Dan Goldberg (“The Hangover,” “Old School”), dupa un scenariu de Alan R. Cohen & Alan Freedland si Adam Sztykiel & Todd Phillips, si o poveste de Alan R. Cohen & Alan Freedland. Thomas Tull, Susan Downey si Scott Budnick sunt producatorii executivi. “Sorocul” il readuce pe Phillips intr-o relatie de colaborare cu fosta echipa a filmului “The Hangover,” din randurile careia fac parte directorul de imagine Lawrence Sher, scenograful Bill Brzeski, editorul Debra Neil-Fisher, compozitorul Christophe Beck si designer-ul de costume Louise Mingenbach. Warner Bros. Pictures prezinta, in asociere cu Legendary Pictures, o productie Green Hat Films, filmul“Sorocul”, in regia lui Todd Phillips, care va fi distribuit de Warner Bros. Pictures, o companie apartinand Warner Bros. Entertainment Company.

 

Poster 70-100.indd8. Tropic Thunder (2008)

Ben Stiller, Jack Black si Robert Downey Jr conduc un casting simpatic intr-o comedie despre un grup de actori mobilizati de dorinta de a face cel mai mare film de razboi realizat vreodata in lume. Dupa costuri ce lasa in urma ridicarea Taj Mahal-ului sau razboiul cu japonezii, si care nu sunt altceva decat cheltuieli exagerate cu rasfatul actorilor, producatorii sunt nevoiti sa traga oblonul si sa inchida pravalia. Dar un regizor frustrat refuza sa opreasca filmarile si isi duce castingul in jungla din sud-vestul Asiei, pentru a „creste realismul”… Din nefericire, realismul inseamna intalnirea cu niste baieti rai pana-n maduva oaselor. „Furtuna tropicala” este un film care-i reuneste pe Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr., Brandon T. Jackson, Jay Baruchel, Danny McBride, Steve Coogan, Bill Hader si Nick Nolte. Filmul este regizat de Ben Stiller si realizat dupa un scenariu de Justin Theroux & Ben Stiller si Etan Cohen. Povestea ii apartine lui Ben Stiller & Justin Theroux. Producatori sunt Stuart Cornfeld, Ben Stiller si Eric McLeod. Producator executiv este Justin Theroux. Regia de imagine este semnata de John Toll, ASC. Scenografia apartine lui Jeff Mann, iar montajul lui Greg Hayden. Costume designer este Marlene Stewart. Coloana sonora este semnata de Theodore Shapiro. Filmul are rating R, contine scene al caror limbaj are conotatii sexuale, are referinte la droguri si violenta.

 

1Kiss Kiss Bang Bang7. Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Un hot, Harry Lockhart, nimerit intimplator la o auditie pentru un film pe cind incerca sa scape de politie, are parte de sansa vietii lui: sa-si depaseasca trecutul propriu si sa ajunga la Hollywood. Ajuns din New York la Los Angeles, la o petrecere o reintilneste pe o fosta colega de liceu, Harmony, pentru care i se retrezesc sentimente ingropate de mult, in Indiana. Din greseala insa, beat fiind, face o confuzie si ajunge in pat cu prietena ei. Intre timp, orasul este terorizat de un criminal ce ucide femei, ale caror cadavre sint gasite peste tot prin oras, in vreme ce Harry se pregateste pentru un rol de detectiv, sub supravegherea unui detectiv particular, Gay Perry, la fel de homosexual pe cat ii spune numele. Linia de demarcatie dintre realitate si fictiune dispare insa, odata cu implicarea lor involuntara in seria de crime. Farmecul acestui film aflat la granita dintre arta si comercial, imbinindu-le in chip fericit pe amindoua, este dat de vocea din off a lui Harry, care nareaza actiunea chiar in timp ce aceasta se intampla, plin de ironie si cu pronuntate accente sarcastice, vizand lumea filmului pe diverse paliere, in maniera minimalista, asa cum arata si titlul filmului.

 

1Charlie Bartlett6. Charlie Bartlett (2007)

Charlie Bartlett, un tanar provenind dintr-o familie instarita, este dat afara din toate scolile private in care a fost inscris si ajunge in final sa studieze in cadrul unui liceu public. Initial tinta tuturor tachinarilor, acesta descopera ca elevii care-l inconjoara se confrunta cu o groaza de probleme, asa incat decide sa-si puna in evidenta spiritul antreprenorial, devenind confidentul tuturor. In noua postura de psiholog, Charlie ia riscanta hotarare de a le imparti colegilor sai medicamentele pe care le subtilizeaza de la propriile sedinte de consiliere si ajunge in final sa se indragosteasca de fata directorului liceului, care ii urmareste fiecare pas. Pe masura ce lumea acestuia este expusa privirii tuturor, eroul descopera ca ajutorul dat celorlalti oameni din jurul sau nu sta doar in niste simple pastile.

 

1Chances Are5. Chances Are (1989)

Corinne Jeffries era insarcinata cand si-a pierdut sotul intr-un accident de masina, dar a continuat sa-l pastreze in suflet neincetat. Anii au trecut, Corinne s-a afirmat profesional si a crescut-o singura pe Miranda, fetita lor care acum este studenta la Universitatea Yale. Iata insa ca, in Rai, se decide ca a venit timpul ca sufletul decedatului sa se reincarneze pe Pamant. Nerabdator, sotul Corinnei, Louie, sare peste injectia ce se administreaza acolo oricarui suflet si care sterge amintirile din viata anterioara, reincarnandu-se in trupul unui tanar pe nume Alex Finch. Acesta, student la Yale, incepe sa-i dea intalniri Mirandei, care il place si, fireste, dupa catva timp, il aduce acasa pentru a-l prezenta mamei. Cand Alex o vede pe Corinne, toate amintirile lui revin brusc si isi da seama ca este de fapt tatal Mirandei…

 

1Back to School4. Back to School (1986)

Thornton este un self made man care in adolescenta a abandonat scoala si fara studii a reusit sa obtina lantul marilor magazine ”Inalt si gras”. Cand fiul il ameninta cu abandonul gimnaziului, Thornton nu ezita sa devina cel mai batran boboc din lume, inscriindu-se la aceeasi scoala. El isi asigura in campus un apartament princiar, isi trimite secretara sa ia note la cursuri si plateste ”negri” care ii scriu lucrarile de control.

 

1Weird Science3. Weird Science (1985)

Filmul amalgameaza doua elemente deseori folosite anterior – fanteziile de pubertate si monstrul lui Frankenstein – altoite acum cu un mit nou: geniul computerizat. A rezultat o comedie placuta. Doi adolescenti, nesuferitii Gary si Wyatt, care nu sunt acceptati de cei din jur, creeaza pe calculator o femeie perfecta, Lisa, care le depaseste cu mult intentia initiala. Inteligenta si sensibila, Lisa ii citeste pe Gary si Wyatt ca intr-o carte deschisa si incearca sa faca ceva bun pentru ei, sa le ridice moralul… Morala? Ai grija ce-ti doresti, pentru ca s-ar putea sa ti se implineasca.

 

1only you2. Only you (1994)

In adolescenta, lui Faith i se ghicise de doua ori ca cel care ii este sortit poarta numele de Damon Bradley, dar nu avusese niciodata ocazia sa cunoasca pe cineva cu acest nume. Mai multi ani, acesta a fost pentru Faith singurul indiciu despre presupusa ei „jumatate”. Insa a venit si vremea sa renunte la acest vis de adolescenta, pentru a accepta oferta mai concreta a unui medic. Cu cateva zile inainte de casatorie, Faith primeste un telefon de felicitare de la un fost coleg al logodnicului ei, care ii suna din aeroport inainte de a se urca in avionul spre Venetia. Numele lui? Damon Bradley. Deci exista! Lui Faith nu i-a trebuit mai mult pentru a se decide sa vada macar cum arata cel cu acest nume providential, inainte de a se casatori. Asa ca pleaca in Italia impreuna cu prietena ei Kate, in cautarea misteriosului personaj. Iar acolo il cunoaste pe Peter Wright, care se indragosteste de ea la prima vedere si se face luntre si punte sa-i faca pe plac, in timp ce ea e cu totul absorbita de cautarea celui despre care crede ca ii este sortit. Jewison: „Pentru mine, cel mai interesant aspect a fost calatoria, aventura, odiseea unui femei care e dispusa sa mearga pana la capatul pamantului ca sa urmeze ce-i spune inima”. Dar multe se intampla pana cand cei sortiti sa fie impreuna sa se gaseasca cu adevarat si e uluitor prin ce imprejurari ciudate ajungi sa-ti gasesti jumatatea.

 

1The Singing Detective1. The Singing Detective (2003)

Se considera „o pizza umana”. Pielea lui arata ca o amestecatura de carnaciori si ciuperci, invaluite intr-un sos de tomate din care din loc in loc mai rasare cate un munte de branza. Candva un scriitor, acum Dan Dark (Robert Downey Jr.) traieste intr-o lume asaltata de durere, care mai nou a devenit elemental principal din viata lui. Filmul are la baza serialul BBC, cu acelasi nume, difuzat in 1986 si scris de acelasi Dennis Potter. „Un detectiv cu cantec” este un film despre un om care a fost abandonat de stiinta si medicamente care ajuns la ultimele sale puteri se abandoneaza nebuniei temporare in speranta eliberarii. „Cand vine vorba de crime, seductie si tradare, el a scris cartea. Acum o traieste!”