Acasă Politic Silvian Ciuperca: Regionalizarea se va face preponderent dupa model romanesc!

Silvian Ciuperca: Regionalizarea se va face preponderent dupa model romanesc!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vicepresedintele UNCJR, Silvian Ciuperca, a declarat ca regionalizarea Romaniei se va face preponderent dupa un model romanesc, iar expertii straini nu vor mai juca un rol decisiv.

Prezent, vineri, la Ploiesti, unde a participat la cea de-a sasea Conferinta politica a Confederatiei Europene a Puterilor Locale Intermediare – CEPLI, vicepresedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), Silvian Ciuperca, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca regionalizarea Romaniei se va face dupa un model gandit de grupurile de lucru din Romania si ca expertii straini nu vor mai avea un rol decisiv in elaborarea legii regionalizarii, asa cum s-a intamplat in anul 1997, cand s-a adoptat in Romania prima lege a dezvoltarii regionale.

“Romania nu este in momentul 1997, la prima lege a dezvoltarii regionale, cand un grup de experti straini a influentat foarte puternic atunci autoritatea centrala romaneasca cu privire la prima lege a dezvoltarii regionale, 315. Pozitia presedintelui si a UNCJR-ului vizavi de experti si de sfaturi si de recomandari a fost foarte clar exprimata si de Marian Oprisan si de noi toti, in sensul ca nu vor mai juca expertii straini rolul pe care l-au jucat in ’97. Doi: intre suta la suta model romanesc sau suta la

Via: Circul Politic