Acasă Stirile zilei Social Povestea cutremuratoare a unei copile de 15 ani! Si tu poti ajuta!...

Povestea cutremuratoare a unei copile de 15 ani! Si tu poti ajuta! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ruxandra, o copila de 15 ani, din Plopeni, Prahova, are o poveste cutremuratoare. Fata si-a pierdut ambii parinti la o varsta foarte frageda. Avea noua ani cand si-a pierdut mama, iar doi ani mai tarziu si-a pierdut si tatal. Traieste doar cu bunica dintr-o pensie mica. Copilul de 15 ani, maturizat inainte de vreme, isi gaseste refugiul in scoala si-n poezie. Versurile scrise de Ruxandra exprima multa suferinta ascunsa.

Durere fara margini, intrebari fara raspuns si o copilarie furata mult prea devreme. Ruxandra are 15 ani, dar stie sa-si ascunda suferinta in fata oamenilor. Nu spune nimanui ca o doare sufletul. Merge mai departe cu zambetul pe buze si cu o maturitate uimitoare pentru varsta ei. Ruxandra si-a pierdut ambii parinti la varsta la care alti copii se bucura mai mult de copilarie. Traieste cu bunica intr-un apartament cu doua camere, ingrijit, cald si primitor. Cele mai dragi fiinte au plecat undeva sus.

„A fost o incercare si toate incercarile se trec. E ok, s-a intamplat. Acolo au vrut sa fie, acolo sunt si eu sunt aici”, spune Ruxandra.

Avea noua ani cand si-a pierdut mama. Dimineata a plecat la serviciu si nu s-a mai intors, inima i s-a oprit. Mama Ruxandrei avea 38 de ani, o familie unita si fericita, o fiica minunata si un sot iubitor.

„El a suferit foarte mult, s-au iubit asa de mult. Ruxandra, la inmormantare, i-a scris o scrisoare si i-a pus-o in geanta si a zis: Mama, asta e secretul nostru. Nu a spus la nimeni ce a scris in scrisoarea aia, nici in ziua de astazi”, a povestit bunica, Caliopa Tanase.

Doi ani mai tarziu, copila si-a pierdut si bunicul. Din pacate, cea mai grea lovitura a venit sase luni mai tarziu. In decembrie 2010, fetita ramane si fara tata. Cel mai drag om din viata ei se stinge fulgerator, invins de durere.

„A facut o pancreatita acuta hemoragica. Cred ca din cauza supararii, s-a suparat foarte mult… A fost una dupa alta”, a spus bunica.

Ruxandra ofteaza in tacere si isi aminteste de copilarie cu nostalgie. Spune ca a avut parte de momente frumoase. Ii lipsesc, era frumos.

„Mi-e dor sa merg cu tata in fiecare sambata pe undeva, ca mergeam mereu in fiecare sambata. Mergeam ori la Ploiesti sa bem un suc sau sa facem cumparaturi sau mergeam prin parc. Era frumos. Si cu mama la fel”, spune fetita.

Bunica incearca sa-i umple golul din viata micutei atat de greu incercata de viata, incearca sa ii ofere tot ce-si doreste, dar ii este greu dintr-o pensie mica de cateva sute de lei. Desi a fost greu incercata de viata, copilaria ei fiind umbrita de pierderea parintilor, fata invata bine la scoala.

„Este un copil deosebit. In primul rand, foarte sensibila. Rezultatele la invatatura sunt dintre cele mai bune. Este foarte talentata la literatura, merge foarte bine pe materiile umaniste. A fost sefa clasei mai multi ani la rand. Alt lucru care merita apreciat este modul in care ea a reusit sa treaca peste niste evenimente deosebit de tragice care au avut loc in familia ei”, a spus Cristina Panait, diriginta lui Ruxandra.

Copilul de 15 ani, maturizat inainte de vreme isi gaseste refugiul in poezie. Versurile scrise de Ruxandra exprima multa suferinta ascunsa. Sunt multe intrebari la care fetita nu a primit niciun raspuns. In poezie sunt strigatele ei de disperare si de neputinta in fata sortii.

Cei care vor sa intinda o mana de ajutor pot dona bani in contul:

RO88CECEPH1708RON1015738

Cec Bank. Sucursala Plopeni, Prahova