Acasă Stirile zilei EVENIMENT: „Casa Eliad” se REDESCHIDE pentru public

EVENIMENT: „Casa Eliad” se REDESCHIDE pentru public

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Celebra cladire – monument istoric “Casa Eliad”, situata in Bd. Mircea Voda, nr. 5, va fi reintrodusa in circuitul bucurestean miercuri, 15 august, de sarbatoarea Sfintei Maria.

Evenimentul are loc la 150 de ani de cand boierul Athanasie Eliad a reconstruit aceasta cladire in forma actuala, dupa marele incendiu din 1847.

Asadar, miercuri 15 august, incepand cu orele 19.00, Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoita, va redeschide portile acestui superb lacas de cultura destinat comunitatii locale a acestui sector.

La eveniment vor participa: Maestrul Radu Beligan, grupul vocal Acapella precum si alte personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene.

Construita in anul 1789, “Casa Eliad” a gazduit de-a lungul timpului Facultatea de Medicina a Comunitatii Evreiesti, Teatrul Evreiesc de Stat, Casa Raionala de Cultura si din 1975 a devenit Casa de Cultura a Sectorului 3.

Primaria Sectorului 3 a efectuat lucrari de consolidare si restaurare a cladirii-monument istoric Casa Eliad, in perioada 2011–2012, in vederea functionarii acesteia ca un centru multicultural de tip european.