Acasă Stirile zilei Energie Romgaz va investi 500 milioane de dolari în următorii patru ani în...

Romgaz va investi 500 milioane de dolari în următorii patru ani în lucrări de cercetare geologică

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Compania Romgaz va investi în perioada 2012-2016 aproximativ 500 milioane de dolari în lucrări de cercetare geologică la cele opt perimetre concesionate de la ANRM, a declarat miercuri Dumitru Chisăliţă, consilier în Ministerul Economiei.

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a prelungit anul trecut cu cinci ani perioada de explorare a opt perimetre concesionate de producătorul de gaze.

Rezervele naţionale de gaze sunt estimate să asihure consumul pentru o perioadă cuprinsă între 10 şi 70 de ani, în funcţie de mai mulţi factori, precum potenţiale noi descoperiri, a afirmat Chisăliţă, fost director general al Romgaz, prezent la seminarul ZF Power Summit, organizat de Ziarul Financiar.

Afacerile Romgaz au urcat anul trecut cu 13% şi au ajuns la 4,05 miliarde lei (955,6 milioane euro). Compania a înregistrat un profit de aproape 762 milioane lei (180 milioane euro), în urcare cu 17%.

Romgaz este unul dintre cei doi producători de gaze din România, alături de OMV Petrom. Compania este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.