Acasă Stirile zilei 3 descoperiri uimitoare facute cu ajutorul Google Earth

3 descoperiri uimitoare facute cu ajutorul Google Earth

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Google Earth a inceput sa functioneze in 2005 si a deschis calea explorarii cu un singur click. Instrumentul nu este insa doar o jucarie. Cercetatorii au facut descoperiri uimitoare, noteaza site-ul Cracked, care face o scurta trecere in revista a acestor descoperiri.

O lume pierduta

Pare un loc desprins din romane, dar nu e chiar asa. Cercetatorii britanici au descoperit in Africa, cu ajutorul Google Earth, o bucata de padure despre care nu stiau absolut nimic.

Este de fapt cea mai mare padure tropicala din sudul Africii si se afla intr-o zona muntoasa din Mozambic. Zona muntoasa si razboaiele civile au protejat-o foarte bine de exploratori si de turisti. In plus, faptul ca se afla in mijlocul unei uriase savane inseamna ca speciile de animale si plante au fost protejate si izolate de lumea inconjuratoare.

Cand au ajuns in padure, in 2008, cercetatorii au fost rasplatiti. Au gasit un paradis al speciilor necunoscute sau foarte rare, fie ca era vorba de animale sau plante.

Un nou stramos al omului modern

In 2007, profesorul Lee Berger explora spatiul numit „leaganul umanitatii”, aflat langa Johannesburg, cu ajutorul Google Earth. A identificat cel putin 500 de locuri in care s-ar fi putut gasit fosile ale stramosilor nostri. Mai tarziu, le-a explorat chiar la fata locului.

In 2008, prin urmare, a gasit oase fosilizate vechi de doua milioane de ani, apartinand unui baiat si unei femei adulte. O specie nemaivazuta pana atunci.

A primit numele de Autralopitecus Sediba si a fost descisa ca o specie de tranzitie intre Australopitecus Africanus si Homo habilis.

Ramasitele unei asezari stravechi

O descoperire pur intamplatoare a fost reusita de un programator de calculatoare, Luca Mori, care naviga cu ajutorul Google Earth explorand propriul oras, Sorbolo, din Italia.

A fost intrigat de urmatoarea descoperire: o forma ovala, intunecata, carea avea alaturi ceea ce pareau a fi ramsitele unor constructii.

Sigur, se spune ca in Italia nu poti sa sapi o groapa fara sa gasesti ceva numai bun de pus in muzeu. Chiar si asa, Luca Mori a chemat rapid arheologii care au ajuns la fata locului si au confirmat descoperirea. Era vorba despre o constructie romana veche de 2.000 de ani.