Acasă Utile Zona in care ne ingrasam spune multe despre noi! Vezi ce dieta...

Zona in care ne ingrasam spune multe despre noi! Vezi ce dieta trebuie sa urmam pentru a da jos kilogramele nedorite!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fiecare dintre noi acumuleaza grasime si kilograme nedorite in anumite zone. Exista sase tipuri de obezitate, iar fiecare dintre ele necesita un plan de dieta si exercitii personalizate pentru a scapa de tesutul adipos localizat in anumite zone ale corpului.

1. Obezitatea cauzata de mancatul excesiv
Este cel mai comun tip de obezitate din lume si este cauzat de excesul caloric. Daca observi ca grasimea tinde sa se distribuie in mod aproximativ egal pe toata suprafata corpului, reducerea numarului de calorii si cel putin 30 de minute de sport efectuate zilnic te vor ajuta sa lupti impotriva acestui tip de obezitate.

2. Obezitatea cauzata de mancatul pe fond emotional
Acest tip de obezitate are la baza tulburari emotionale, precum depresia, anxietatea si stresul. Oamenii care tind sa acumuleze tesut adipos in zona inferioara a abdomenului au tendinta de a consuma dulciuri si de a manca in exces atunci cand trebuie sa faca fata unui nivel ridicat de stres. Managementul stresului este primul pas in tratarea cauzei acestui tip de obezitate, dar si reducerea excesului caloric, scrie divahair.

3. Obezitatea cauzata de gluten
Persoanele afectate de obezitatea cauzata de gluten sunt, preponderent, femeile cu anumite dezechilibre hormonale: fie aflate in perioada adolescentei, fie aflate la menopauza. Pentru a contracara acest tip de obezitate, specialistii recomanda renuntarea la fumat, evitarea consumului excesiv de alcool si reducerea timpului petrecut in pozitia sezut. Exercitiile cu greutati sunt cea mai eficienta strategie impotriva depozitelor de grasime acumulate in zona coapselor.

4. Obezitate metabolica aterogena
Persoanele afectate de acest tip de obezitate tind sa acumuleze tesut adipos in zona abdominala, ceea ce poate exercita presiune asupra diafragmei, cauzand probleme respiratorii. Reducerea consumului de alcool este esentiala pentru a combate acest tip de obezitate.

5. Obezitate cauzata de circulatia venoasa
Obezitatea este una dintre principalele cauze ale bolilor cardiovasculare, expunandu-te unui risc crescut de a dezvolta patologii precum ateroscleroza, dar stiai ca principiul functioneaza si invers? Anumite insuficiențe ale sistemului circulator te predispun unui risc mai mare de a acumula depozite de grasime in zona lombara, a posteriorului si coapselor. Considerata un tip de obezitate ereditara, aceasta se intalneste cel mai des in cazul gravidelor sau persoanelor care se confrunta cu problema picioarelor umflate si a retenției de apa. Alergatul si urcatul scarilor reprezinta cele mai eficiente metode de a lupta impotriva grasimii.

6. Obezitate cauzata de sedentarism
Obezitatea cauzata de inactivitate afecteaza acele zone ale corpului care au fost initial supuse exercitiilor fizice, de pilda in sporturi de performanta sau un program regulat de fitness, dar acum sunt sedentare. Pentru a elimina acest tip de grasime, mancatul la ore regulate si exercitiile fizice constante sunt cea mai buna strategie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos