Acasă World Avertismentul unui celebru naturalist! Omenirea se indreapta catre o extinctie in masa!

Avertismentul unui celebru naturalist! Omenirea se indreapta catre o extinctie in masa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sir David Attenborough, celebrul naturalist si prezentator de emisiuni televizate, defineste omenirea in cuvinte usturatoare. Sir Attenborough si-a exprimat fara retinere si in mod vehement sentimentele asupra rasei umane, descriind specia noastra ca fiind „o molima”.

„Suntem o molima pe pamant”, a declarat Attenborough pentru the Radio Times, potrivit unei rubrici din jurnalul the Telegraph. „Va trebui sa suportam consecintele greselilor noastre cel putin 50 de ani de acum incolo.”

Iata ce a mai declarat Sir Attenborough asupra problemei incalzirii globale si a suprapopularii planetei:

„Fie luam masuri de reducere a inmultirii populatiei, fie natura se va ocupa singura de acest lucru, proces care de fapt a si inceput.”

Nu este prima oara cand rasa umana este amenintata de pericolul propriului progres. Paul Ehrlich, presedintele Centrului de Biologie Conservationista din cadrul Universitatii Stanford si autorul cartii „Bomba populatiei” (Sierra Club-Ballantine, 1968), a afirmat lucruri similare celor invocate de Sir David, pentru ca mai tarziu, in anul 2011, sa declare ca omenirea se indreapta catre o extinctie in masa la fel cum s-a intamplat demult cu dinozaurii.

Ca raspuns la comentariile lui Attenborough, Ehrlich a declarat pentru LiveScience ca „este perfect de acord, asa cum ar fi de acord oricare alt savant care intelege situatia.”

Acesta a mai declarat ca „Propaganda guvernamentala, taxele, alocarea de mijloace contraceptive si, ca varianta de rezerva, administrarea de interventii de avort gratuite, catre toate persoanele active din punct de vedere sexual si, mai presus de orice, acordarea de drepturi si sanse egale tututor femeilor fata de barbati, ar putea avea ca rezultat o reducere a populatiei globale atat de necesara in contextul evitarii unui colaps total.”

Desi este inca adeseori considerat un subiect tabu, o eficientizare a metodelor de controlare a sarcinilor in SUA ar putea preveni intre 41 la suta si 71 la suta din avorturile inregistrate pe teritoriul american, potrivit unui studiu prezentat in editia din 4 octombrie 2012 a jurnalului Obstetrica si Ginecologie.

Attenborough este sustinut si de alti oameni de stiinta!

„Cu certitudine, cresterea continua a populatiei constituie un impediment major in solutionarea celor mai presante provocari legate de conditiile climaterice,” a declarat Jerry Karnas, directorul unei campanii de constientizare asupra inmultirii populatiei promovate de Centrul pentru Diversitate Biologica din Tucson, Arizona.

Karnas a mai adaugat ca „Solutia salvatoare nu consta in controlul populatiei, ci in aducerea in prim-plan a drepturilor reproductive, a abilitarii femeilor, si a accesului universal la mijloace de control al sarcinii si la educatie asupra controlului sarcinii, pentru ca astfel oamenii sa ia decizii mai informate si mai inspirate cu privire la planificarea unei familii.

In octombrie 2011, populatia planetei a ajuns la pragul de 7 miliarde.

Sursa: Secretele