Majoritatea dintre noi viseaza sa isi piarda vremea lenevind in pat, zi de zi, si sa fim si platiti pentru asta. Se pare ca NASA transforma acest vis in realitate: selecteaza cativa candidati norocosi care sa fie platiti pentru o suma de bani incredibil de mare, de 100.000 de dolari. Tot ce au de facut participantii este sa se relaxeze in pat toata ziua.

Aceasta oportunitate vine in contextul in care NASA pregateste ”Bed Best Bodies”, in care participantii trebuie sa stea in pat timp de 60 de zile continuu. Chiar daca suna a job de vis – se pare ca nu oricine poate sa reziste acestei provocari, potrivit melemon.com.

Participantii la studiu nu trebuie neaparat sa doarma in acest interval de timp – ei pot sa citeasca, sa se uite la televizor, sa joace jocuri video, chiar si sa isi foloseasca telefonul. Care este sensul acestui experiment? NASA vrea sa studieze cum reactioneaza corpul oamenilor in conditii de odihna prelungita, in scopul pregatirii astronautilor care merg in spatiu, scrie businessmagazin.
 
Cei de la NASA spun ca experimentele din acest studiu au ca scop dobandirea a trei lucruri:

1. intelegerea modului in care fiziologia unei persoane in spatiu ar putea afecta procesul anumitor misiuni.
2. intelegerea impactului starii fiziologice a unei persoane asupra abilitatii ei de a performa in cazul unor sarcini specifice.
3. Pregatirea unor masuri de precautie in ce priveste deteriorarea pe care aceste conditii fiziologice ar putea sa le impuna.

Participantii la experiment se impart in doua categorii: grupul care face exercitii si grupul care trebuie sa stea in permanenta odihnit. Grupul care face exercitii foloseste diferite dispozitive care permit participantilor la studiu sa ramana activi in perioada in care stau intinsi. Grupul celor non-activi trebuie sa se odihneasca in permanenta.