O aplicatie inteligenta cu cea mai mare comunitate din lume este disponibila si in Romania si ajuta soferii sa scape de amenzile din trafic.

Intr-un Bucuresti din ce in ce mai aglomerat o aplicatie care sa iti arate in timp real strazile aglomerate sau unde sunt echipaje de politie pare fantezie. Aceasta exista si se numeste Waze.

Compania Waze a fost infiintata in Israel, iar in 2013 a fost achizitionata de Google cu un miliard de dolari.

Ce face Waze

Prin conectarea soferilor unul de altul,  ajuta oamenii sa creeze comunitati locale care lucreaza impreuna pentru a imbunatati calitatea sofatului de zi cu zi pentru toata lumea. Astfel se evita frustrarea de a sta in trafic, atentionarea despre un echipaj de politie sau scurtarea cu cinci minute a navetei regulate, aratand rute noi despre care chiar nu stiai. Dupa tastarea adresei de destinatie, utilizatorii doar conduc cu aplicatia deschisa pe telefonul lor pentru a contribui pasiv cu informatii de trafic si alte date rutiere, dar ei pot lua, de asemenea, un rol mai activ prin schimbul de rapoarte rutiere despre accidente, capcane de politie sau de orice alte pericole de-a lungul rutei, ajutand pentru a oferi altor utilizatori din zona „atentionari” cu privire la ceea ce va urma.

Economisesti de fiecare data cand alimentezi

Waze ofera si informatii despre cele mai apropiate benzinarii cu cel mai mic pret de pe ruta ta, preturi actualizate de comunitate. Lucrand impreuna sa raporteze pretul carburantilor, soferii Waze pot salva bani tot timpul. Aplicatia Waze este folosita de 150.000 de oameni din toata tara. Zece mii dintre ei sunt in Capitala.

In Statele Unite, fortele de ordine din mai multe state au protestat fata de aceasta aplicatie si a cerut sa fie exclusa optiunea care identifica amplasarea echipajelor de politie.

Sursa: capital.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.