Televiziunea de stat ARD a dat publicitatii un raport secret al armatei germane care a iscat un scandal de zile mari la Berlin.

Potrivit documentului, in timpul unui exercitiu NATO desfasurat acum cateva luni in Norvegia, militarii germani au utilizat cozi metalice de maturi, pe care le-au vopsit in negru si le-au pus pe vehicule blindate, acolo unde ar fi fost locul mitralierelor.

Informatia privind dotarea deficitara a contingentului german din cadrul fortei de interventie rapida a starnit un adevarat scandal in Germania. Mai grav, aceste lucruri se intampla chiar in divizia blindata cu care Berlinul contribuie la fortele de elita ale NATO, aparand tarile baltice de un posibil atac rusesc.

Raportul cu pricina a fost realizat dupa o inspectie la Batalionul 371 din cadrul diviziei 13 Panzergrenadier, unitatea de elita a armatei germane. Astfel, potrivit documentului dispozitivele de vedere pe timp de noapte Lucie nu functionau in 76% din cazuri, 41% din necesarul de revolvere P8 lipsea, la fel si 31% din mitralierele MG3. Iar in cazul vehiculelor blindate GTK Boxer (un fel de TAB-uri, foto jos), armamentul, care in mod normal ar trebui sa constea din mitraliere de calibrul 12,7 sau lansatoare de grenade, lipsea in proportie de 100%.

In plus, in raport se mentioneaza situatia din timpul unui exercitiu multinational desfasurat in Norvegia, in cursul caruia militarii germani au fost nevoiti sa ascunda faptul ca vehiculele lor blindate nu sunt echipate cu armament. Asa ca, pe post de mitraliere, soldatii au montat niste cozi de matura vopsite in negru.

Oficialii germani au sustinut ca aplicatiile nu includeau trageri la tinta, deci nu ar fi fost nevoie de mitraliere.

Sursa: jurnalul.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.