Acasă Stirile zilei Stiinta Arheologii au descoperit un mare secret intr-o capela construita in 1520! VIDEO

Arheologii au descoperit un mare secret intr-o capela construita in 1520! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Arheologii au descoperit ca osemintele a 15 membri apartinand unei familii de nobili de pe vremea Dinastiei Tudorilor au disparut dintr-o cripta aflata in capela Shrewsbury, din Catedrala Sheffield. 

Descoperirea a avut loc in timpul renovarilor Catedralei din Sheffield, incepute in urma cu doi ani. Astfel, din cei 17 membri ai familiei contelui de Shrewsbury lipsesc 15. Nimeni nu stie cum au disparut osemintele.

Capela a fost construita in 1520, aici fiind ingropati membrii familiei care „conducea” orasul Sheffield in urma cu 500 de ani. In cripta se mai afla ramasitele contelui Gilbert, mort in 1616 si ale aristocratului Henry Howard, mort in secolul XVIII.

Expertii sustin ca o explicatie a acestei disparitii ar fi o profanare de morminte, insa pentru ca de aici nu lipsesc doar osemintele, ci si sicriile, arheologii cred ca este posibil sa existe o camera secreta in cripta, unde acesteau sa fi fost ascunse.

„Vom lucra intens alaturi de partenerii de la Universitatea Sheffield pentru a rezolva acest mister”, a declarat Peter Bradley, decanul Catedralei Sheffield.


Sursa: jurnalul.ro

Citeste caplimpede