Acasă Stirile zilei Social Ce se intampla cu romanii intre 20 si 35 de ani! ARMATA...

Ce se intampla cu romanii intre 20 si 35 de ani! ARMATA vrea urgent acest lucru!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Se pregateste Romania de razboi? In Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toti tinerii sunt obligati sa il detina la recrutrare, in perioada starii de razboi.

Presedintele Romaniei a explicat situatia astazi, in emisiunea ”Evenimentul zilei”, difuzata de B1 TV: procedura este una standard, aplicata in toate tarile NATO.

Legea spune ca, in cazul mobilizarii sau a razboiului, sunt obligati sa indeplineasca serviciul militar toti barbatii apti, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani.

Nou model

In Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toti tinerii sunt obligati sa il detina la recrutrare, in perioada starii de razboi.

Legea nr. 446/2006, privind pregatirea populatiei pentru aparare, prevede la art. 3, alineatul: la declararea mobilizarii si a starii de razboi sau la instituirea starii de asediu, indeplinirea serviciului militar in calitate de militar in termen devine obligatorie pentru barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, ce indeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar.

Noul model al certificatului precizeaza ca tinerii vor trebui sa-si faca analize, pentru a se verifica daca au heptatita B sau C. Miscarea autoritatilor romane vine in contextul situatiei tensionate din Ucraina.

Sursa: evz.ro