Cap Limpede

Social

Un primar din Romania cere STAGIU MILITAR OBLIGATORIU pentru toti tinerii!

Primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, sustine necesitatea reintroducerii stagiului militar obligatoriu sau lansarea unui program de pregatire militara in sistem de voluntariat.

„Ca primar, avand responsabilitatea coordonarii serviciilor de urgenta sau de protectie civila in caz de criza, nu pot sa nu remarc slaba pregatire in primul rand a tineretului pentru tot ceea ce inseamna actiune coordonata ierarhic, efort fizic sustinut, instructie de specialitate, abilitati de lupta. Cred ca reintroducerea serviciului militar obligatoriu de sase luni ar putea fi o varianta. E benefica si pentru individ, ca formare, dar si pentru comunitate, in caz de aparare”, scrie primarul Portariuc pe pagina sa de socializare.

Primarul Botosaniului considera ca, in cazul in care reintroducerea stagiului militar obligatoriu nu este dorita, poate fi demarat un program de pregatire militara pe baza de voluntariat. Participantii ar putea beneficia de scutire de impozite si taxe locale pe o perioada de cinci luni, in baza unor protocoale incheiate intre Ministerul Apararii Nationale si Consiliul Local.

„Eu nu cred in pericole iminente, dar nu se stie niciodata. Una e sa aperi un oras ca Botosaniul cu 500 soldati profesionisti si alta e sa-l poti apara pe langa soldati si cu 40.000 rezervisti antrenati, mobilizati in 24 de ore. Extrapolat la nivel national, intr-o situatie de criza ipotetica, e mult mai confortabil pentru noi si descurajant pentru altii sa stii ca in 24 de ore aproximativ sapte-opt milioane de romani sunt gata de actiune”, a mai scris primarul.

Aseara, acesta a declarat ca nu a dorit decat sa lanseze „intr-o dezbatere publica de amploare”, o idee, pe care o catalogheaza ca fiind „fezabila” in contextul geopolitic actual.

Sursa: rtv.net

Citeste caplimpede

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-78571").on("click", function(){ $(".com-click-id-78571").show(); $(".disqus-thread-78571").show(); $(".com-but-78571").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});