Acasă Stirile zilei Bani Buzunaritul electronic! Noua metoda prin care hotii iti golesc cardul fara sa...

Buzunaritul electronic! Noua metoda prin care hotii iti golesc cardul fara sa stii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Se poate intampla oriunde. La cumparaturi, in tribunele unui meci de fotbal sau intr-un mijloc de transport aglomerat. Ramai fara nimic si nici nu stii cum. Se numeste buzunarit electronic si ii poate afecta pe cei care au in geanta sau in portofel un card cu ajutorul caruia pot sa faca plati fara sa atinga POS-ul.

Cardul are incorporat un cip de identificare prin frecventa radio. Este slabiciunea de care poate profita un hot.

Liviu Arsene, specialist in securitate cibernetica:

„Poate fi construit un dispozitiv care sa citeasca aceste unde radio. Cardurile fara fir transmit datele, dar criptat. In eventualitatea in care datele sunt decriptate, se pot folosi pentru a clona un card si a face cumparaturi online.”

Cristian Lia, reprezentantul unei banci:

„In acest moment se cloneza orice fel de card, se cloneaza informatiile de banda magnetica. In Romania, cardurile contactless au un mic card EMV. E inca un element de securitate care impiedica clonarea acestor carduri”.

Utilizatorii sunt, insa, neglijenti si lasa singuri brese in sistemul de securitate pentru ca nu isi protejeaza cu parola optiunea de a plati pe internet. In aceasta situatie, datele obtinute prin scanare se pot folosi fara probleme. Dar, potrivit politistilor, gruparile de hackeri nu se mai multumesc cu bani marunti de la o singura victima, vor sa ia potul cel mare si sa intercepteze toate tranzactiile.

Specialistii in securitate cibernetica sustin ca hackerii pot sa infecteze POS-ul, datele sa fie interceptate si sa se mearga la distanta. In acest fel se golesc si conturile.

Aproape toate bancile din Romania emit astfel de carduri cu ajutorul carora se fac tranzactii fara contact, iar ofiterii de la crima organizata instrumenteaza deja dosare de frauda. In urma cu doua zile, doi bulgari au fost prinsi la Bucuresti in timp ce faceau tranzactii cu clone. Paguba facuta de ei depaseste 10.000 de euro.

Cea mai simpla metoda de protectie ar fi ca buzunarele in care se tin cardurile sa fie captusite cu folie de aluminiu.

Sursa: digi24.ro

Citeste caplimpede