Un nou virus care a provocat deja moartea unui barbat a fost descoperit de Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CPCB) din Statele Unite ale Americii.

Numit „virusul Bourbon”, dupa tinutul in care traia pacientul, noul virus ar putea fi raspandit prin intermediul muscaturilor de capusa sau ale altor insecte, relateaza CNN.

Barbatul in varsta de 50 de ani a suferit mai multe muscaturi de capusa in primavara anului 2014, in timp ce lucra pe terenul de langa casa. El s-a imbolnavit in urmatoarele doua zile, mergand la doctor in a treia zi.

A fost apoi spitalizat si a murit in urma unui stop cardiac la 11 zile de cand s-a imbolnavit.

In perioada in care a stat in spital, au fost efectuate teste de sange pentru multe boli infectioase, rezultatele acestora fiind insa negative. O mostra de sange a fost trimisa si catre CPCB, care a stabilit ca a fost descoperit astfel un nou virus.

Printre simptomele prezentate de barbat erau febra, oboseala, iritatii, dureri de cap si ale corpului, greata si varsaturile.

Noul virus Bourbon face parte dintr-un grup de virusuri legat de muscaturile de capusa sau alte insecte din Europa, Asia si Africa. Aceasta este prima oara cand un virus din acest grup a provocat imbolnavire in Statele Unite ale Americii.

Sursa: ziare.com

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.